ASA nu mai e în faliment! FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 763 Vizualizări

ASA nu mai e în faliment!

Curtea de Apel a dispus luni, prin ordonanță președințială, suspendarea executării Sentinței nr. 549 din 13 octombrie 2017 prin care Tribunalul Specializat Mureș a dispus intrarea în faliment a Asociației Fotbal Club ASA 2013 Tîrgu Mureș. Cererea de ordonanță președințială a fost înregistrată în 23 octombrie.

 

Potrivit dispozitivului Hotărârârii 569/2017, care este definitivă, completul de judecată de la Curtea de Apel Tîrgu Mureș a admis “cererea formulată de Man Ioan Nucu, în calitate de administrator special al debitoarei Asociația Fotbal Club ASA 2013 Tîrgu Mureș şi, în consecinţă, suspendă executarea Sentinţei nr. 549/13.10.2017 pronunţate de Tribunalul Specializat Mureş, în dosarul nr. 165/1371/2016, până la soluţionarea cererii de suspendare formulate odată cu cererea de apel declarată în dosarul menţionat”.

Potrivit Codului Civil, esența ordonanței președințiale se află în articolul 581, potrivit căruia: „Instanţa va putea să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.”

În consecință și în traducere, până când Curtea de Apel se va pronunța asupra apelului declarat de Ioan Nucu Man în 20 octombrie, hotârârea de intrare în faliment a ASA 2013 nu va produce efecte. După aceea sunt două variante – completul de judecată admite cererea lui Ioan Nucu Man – ceea ce înseamnă că ASA 2013 mai are o șansă să nu fie dizolvată, sau respinge cererea, iar atunci procedura de faliment merge mai departe.

Tribunalul Specializat Mureș a decis, în 13 octombrie, intrarea în faliment a ASA 2013, dizolvarea asociației și ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Provizoriu, societatea profesională RTZ&Partners SPRL – Filiala Bistrița a fost desemnată lichidator judiciar. Completul de la Tribunal a mai fixat ca termen de predare a gestiunii averii de la debitoare către lichidatorul judiciar împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 18.10.2017.

Termenul pentru depunerea Tabelului definitiv consolidat al creanțelor a fost fixat pentru 26 ianuarie 2018.

 

Soluția viabilă: un investitor

 

O analiză asupra sesizării făcută în 23 octombrie de Federaţia Română de Fotbal împotriva clubului ASA are loc miercuri, 1 noiembrie, zi în care membrii Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF vor decide dacă echipa mureşeană va putea continua sau nu în campionat, dar după ultimele demersuri se pare că răspunsul va fi unul pozitiv.

Sub semnul incertitudinii, formația mureșeană a suferit în etapa cu numărul 14 prima înfrângere pe teren propriu, 0-1 cu CS Afumați și cu cele 22 de puncte ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CS Mioveni, dar cu golaveraj mai bun. Sâmbătă, 4 noiembrie de la ora 12.00, formația târgumureşeană are programată partida din etapa a XV-a, în deplasare, la Dunărea Călăraşi, echipă antrenată de fostul antrenor al mureșenilor în sezonul trecut, Dan Alexa, formație cu intenții declarate de promovare, aflată pe locul 2, cu 32 de puncte.

Soluția pentru fosta vicecampioană a României pentru a fi salvată de la desfiinţare este totuși aceea de a găsi un investitor. ”Societatea a beneficiat întotdeauna de sprijin local, prin firme sau persoane fizice care au ajutat cu sponsorizări clubul. Unul dintre principiile insolvenţei e acela de a respecta dreptul societăţii de a se reorganiza. Şi dacă există o şansă, cât e ea de mică, atunci trebuie să îi ajuţi să se reorganizeze. Datoriile clubului nu sunt atât de mari pe cât par. E nevoie de cineva cu bani, cu suflet, care să iubească fotbalul şi să vină să investească. Clubul are în cont 7 milioane de lei. Ok, sunt sechestraţi de DNA, dar, până la urmă, sunt banii clubului”, a afirmat pentru Liga2.ro, Claudiu Balog, reprezentantul RTZ&Partners. (S. G.)

Foto: Arhiva

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE