Home / Business / Se caută oameni la Renania, Aquaserv, Irum, Hirschmann, Azomureș, Turbocam și Imatex

Se caută oameni la Renania, Aquaserv, Irum, Hirschmann, Azomureș, Turbocam și Imatex

Distribuie

La târgul organizat de Estiem, „Față în față cu angajatorul”, din curtea Universității „Petru Maior” au participat zeci de companii locale dornice să recruteze studenți sau persoane cu studiile finalizate.

La Renania, lideri pe piață la partea de protecție a muncii, oferta este interesantă pentru studenți. Almășan Anca, coordonator asistență vânzări, ne-a spus mai multe. „Căutăm studenți interesați de programul nostru de internship, iar aici se dau câteva teste pe bază de interviu. Căutăm tineri care doresc să activeze pe Safety pentru că suntem pe partea de protecție a muncii.” Internshipul este plătit, se face pe un program flexibil de 4 ore, pentru ca studenții să poată urma cursurile în continuare și se extinde pe o perioadă de 7 luni. Cei căutați sunt în special cei în ani terminali sau masteranzi. Mai multe informații puteți primi pe e-mailul office@renania.ro.

De la firma IMATEX a fost prezent chiar CEO-ul companiei, Cetenaș Traian, care a vorbit puțin despre planurile acestora. „Oferim locuri de muncă și desăvârșirea fiecăruia în ducerea mai departe a activității de la școală, pentru că facem mai puțină practică. Tinerii pot fi și de la alte specializări, nu doar inginerie, dacă învață meserie. Un tânăr aici prezent deja lucrează de 6 ani la noi, din anul III de facultate, a vizitat Japonia, alții au vizitat Germania sau Luxemburg, deci sunt posibilități pentru că noi avem export 100%.” Ca posturi, se caută momentan operatori pe mașini cu comandă numerică, iar după câțiva ani de experiență pe post, persoana își poate găsi alte funcții în companie. Pentru posturile de Manager de proiect sunt necesare cunoștințele tehnice, dar și o bună cunoaștere a germanei sau englezei. Pentru mai multe detalii, puteți trimite un e-mail la unicorn@eweb.ro.

Companiile nu pun accent pe experiență

Nicolae Tomulețiu, purtător de cuvânt Aquaserv ne-a dat mai multe detalii despre ce caută ei. „Ca urmare a profilului companiei, căutăm bineînțeles absolvenți cu studii tehnice, ingineri, informaticieni, chiar și cei care sunt specializați pe ingineria mediului.” În prezent oferă și joburi și stagii de practică. Posturile scoase la concurs sunt inginer proces epurare, inginer mentenanță rețele, inginer la uzina de apă, inginer la apa potabilă și multe altele. „Nu solicităm experință, solicităm studiile de specialitate și poate să câștige experiență la noi.” În privința practicii, aceasta este atât pe zona tehnică, cât și economică sau PR, compania mulându-se pe nevoile studenților și a universităților.

Irum, o companie cu o vechime de 65 de ani pe piață caută să își reînoiască echipa având în vedere că mulți membri ai acesteia se apropie de vârsta de pensionare. Ioana Cristescu, inspector resurse umane spune că sunt în căutare de persoane care să lucreze full-time. „Ne-am dori să găsim tineri dornici să învețe, dornici să aprofundeze probabil cunoștințele pe care le-au dobândit în facultate și care să își dorească o colaborare pe termen lung. Căutăm atât pe partea de inginerie, cât și de producție.” Experiența nu este calitatea principală căutată, iar oferta de joburi este variată, inginer proiectant produs, ingineri tehnologi, agenți vânzări, webmaster, electricieni și multe altele. Studenții pot face practică în cadrul companiei sau își pot dezvolta lucrarea de licență. Detalii mai multe puteți afla la hr@irum.ro.

Hirschmann Automotive, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de conectori pentru industria automotive este de asemenea în căutare de personal. „Căutăm talente, studenți care să ajungă să iubească ceea ce fac, e foarte important pentru ei să și vadă practic lucrurile astea. Căutăm orice student care vrea să cunoască mai mult și are acea dorință de a progresa. Ca și companie, avem multiple departamente în care pot activa studenții indiferent că este vorba de tineri absolvenți de inginerie sau altă facultate, avem departamente de resurse umane, IT, logistică, în căutarea personalului nu suntem orientați strict pe partea tehnică. Suntem o echipă foarte tânără și vrem să continuăm în același fel.” a afirmat Aniela Albu, lider recrutare și dezvoltare în cadrul departamentului de Resurse Umane. Ei oferă diferite oportunități, de la angajare pe proiecte care pot dura 6 luni (cu posibilitate de extindere a contractului), până la posturi full-time, momentan fiind disponibile cele de inginer T și automatizări, inginer injectare, tehnicieni, planner și inginer calitate clienți pe partea de logistică și calitate. Informații adiționale puteți primi pe adresa de e-mail htm.office@hirschmann-automotive.com.

Azomureș angajează în permanență

De la Azomureș am avut ocazia să stăm de vorbă cu Anca Moldovan, specialist recrutare și dezvoltare profesională, „Suntem prezenți la acest eveniment căutând tineri din zona de inginerie care își doresc să efectueze stagii de practică sau să devină direct angajați Azomureș. Căutăm în special tineri proactivi, care sunt deschiși, flexibili, adaptabili, însă nu căutăm neapărat foarte multe studii tehnice. Pe acestea le pot dobândi în cadrul Azomureș prin programele noastre de formare pe care le adresăm tinerilor.” Compania oferă atât stagii de practică adaptabile programului studentului, prin care acesta își poate face singur programul, cât și posturi full-time. Se caută momentan oameni care au terminat specializările de mecanică, automatizări, electro, construcții, care vor fi instruiți la locul de muncă un an, după care vor primi un post permanent. Pentru cei care nu au o specializare inginerească, pot trimite cu încredere CV-ul, iar acesta va fi păstrat în baza de date până la deschiderea unui nou post specific pregătirii. Pentru mai multe detalii, scrieți-le la recrutare@azomures.com.

ECOKing este o companie care se ocupă cu proiecte în domeniul securitate și sănătate în muncă și în situații de urgență, de la proiectare până la punere în funcțiune și instruirea clienților la fața locului, pe șantier sau la firme. Barta Kinga, manager general a precizat mai multe. „Căutăm ingineri care nu vor să stea tot timpul la birou, care sunt ok cu mersul pe teren jumătate din timpul de muncă, să viziteze clienții, să facă instruiri, proiecte.” Ei caută atât pentru stagii de practică pentru o lună pe timp de vară (cu posibilitate de angajare pe termen nelimitat după) și pe posturi full-time, pe vânzări și resurse umane. CV-urile se pot trimite la info@ecoking.ro sau barta_kinga@yahoo.com.

De la Turbocam am vorbit cu Szasz Ferenc, manager de producție. „Căutăm tineri absolvenți dornici să intre în lumea prelucrărilor mecanice, cu comandă numerică, strunguri, freze. Este ceva specific, iar dacă este atracție, e ușor să aprofundezi acest domeniu. Este în permanență unul de actualitate. Toate componentele pe care le utilizăm zi de zi, la un moment dat au fost făcute cu prelucrări mecanice.” Și această companie recrutează atât pentru practica studenților, cât și pe termen lung: programatori, programatori freză, programatori strung, operatori de mașină, ingineri de calitate și ingineri care să țină legătura cu clientul. Fiind o firmă americană, cunoștința limbii engleze la nivel fluent constituie un avantaj. Mai multe detalii la ferenc.szasz@turbocam.com.

Text și foto: Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.