FOTO: Una caldă, una rece pentru BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

FOTO: Una caldă, una rece pentru BC Mureş

Echipa masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureş a pierdut miercuri seara cu scorul de 74-78 (19-21, 15-16, 25-23, 15-18) întâlnirea de pe teren propriu cu CSM Oradea, partidă restanţă din etapa a IX-a a Ligii Naţionale. Partida care se anunţa dificilă nu s-a ridicat din punctul de vedere al evoluţiei mureşenilor la nivelul din urmă cu cinci zile, când aceştia învingeau campionii de la CSU Asesoft Ploieşti. După ce Peciukas a reuşit un prim coş de trei puncte, iar Mladenovic a făcut 5-2, acest avantaj s-a dovedit cel mai mare avut de mureşeni pe tot parcursul partidei. Bihorenii au preluat conducerea şi s-au distanţat la 17-9 la intrarea în a doua jumătate a primului sfert. BC Mureş a reuşit egalarea la 19, dar Ţibîrnă şi-a readus echipa în avantaj, Brown a ratat ultima arucare şi orădenii au încheiat în avantaj sfertul. În al doilea sfert, după două coşuri ale oaspeţilor, “tigrii” au dominat jocul şi au preluat conducerea la 26-25. Prima aruncare liberă a partidei a fost ratată de Peciukas când mai erau mai puţin de trei minute până la pauză şi orădenii au încheiat în avantaj şi sfertul secund, acelaşi Peciukas ratând în penultima secundă aruncarea de la distanţă care ar fi adus egalarea.

 

Ivanovic, de la înger la demon

La reluare, după ce Denison face 39-35, Ivanovic, care a avut o evoluţie ştearsă până atunci, a avut câteva minute foarte bune. A reuşit în trei minute 10 puncte (o aruncare de trei puncte, două de două, trei libere din trei) şi a recuperat două mingi. Comite însă două greşeli personale consecutive, are trei în total şi este schimbat. Martinic înscrie de la trei puncte şi mureşenii preiau conducerea la 49-48. Până la finalul sfertului, cele două formaţii se află pe rând la conducere, iar la ultima pauză avantajul este minim pentru oaspeţi, 59-60, după ce lui Brown recuperează şi aruncă pe sirenă, dar i se anulează ultimul coş. Ultimul sfert a fost unul de la extaz la agonie şi invers. Deşi cu cinci greşeli de echipă faţă de niciuna de partea gazdelor în ultimele opt minute, bihorenii reuşesc să evite faulturile. Oradea are din nou cinci puncte, Mureşul se apropie la unul singur la intrarea în ultimele patru minute, prin coşul lui Ivanovic. Acesta forţează apoi o aruncare de la distanţă, dă o pasă greşită, apoi ratează de sub panou pe un contraatac trei contra unu, în care avea doi coechipieri liberi. De fiecare dată echipa a fost sancţionată cu câte un coş primit şi diferenţa de cinci puncte a fost refăcută. Încercările de recuperare cu aruncări din afara semicercului au eşuat, dar Martinic a reaprins speranţele cu “treiţa” reuşită cu 33 secunde înaintea finalului. N-a fost suficient, deoarece ultimul coş i-a aparţinut lui Nicoară şi CSM obţine victoria într-o partidă pe care a ştiut s-o gestioneze foare bine.

Marcatori:

BC Mureş: Mladenovic 19, Martinic 17 (3×3), Ivanovic 12 (1), Peciukas 10 (1), Jelenic 9 (1), Brown 5, Păltinişanu 2. Au mai jucat Jucan şi Lupusavei.

CSM: Franklin 24 (4×3), Dillon 13 (1), Nicoară 10, Denison 10, Subotic 8, Ţibîrnă 6, Comagic 4, Hallik 3 (1).

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1109]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE