Zero lei donaţi anticriză, din Mureş Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Zero lei donaţi anticriză, din Mureş

2_2_15.jpg619.910 lei au fost donaţi pentru diminuarea crizei la nivel naţional. Nimeni din Mureş nu a donat însă nimic la fondul de solidaritate.
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat marţi cuantumul sumei donate în luna decembrie în fondul naţional de solidaritate. Astfel, în contul 20.37.01.02 – Venituri ale bugetului de stat – „Donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice”, deschis la trezoreria statului, în cursul lunii decembrie 2010 au fost viraţi 619.910 RON. În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1810/2010 persoanele care donează spot opta fie pentru publicarea informaţiilor privind identitatea şi sumele donate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice fie să rămână anonime. Lista persoanelor fizice care au optat pentru publicarea informaţiilor privind identitatea pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi a sumelor donate pentru diminuarea efectelor crizei economice în cursul lunii decembrie 2010 include nume precum Alexandru Bogdan Drăgoi – secretar de stat în ministerul amintiti (cu cea mai mare donaţie – 19.776 lei, n.r.), Traian Băsescu (5.027 lei, locul II, n.r.) dar şi alte nume mai puţin cunoscute, şi sume de la 4.592 la 10 lei. În total, cei care au rămas anonimi au donat 555.875 lei. “Nici de la nivelul municipiului Târgu Mureş, nici din judeţ nu au fost înregistrate donaţii în acest cont. S-a făcut o mediatizare la vremea respectivă însă noi respectăm dorinţa fiecăruia, nu putem convinge nici persoanele fizice nici juridice să doneze. Cei care vor pot găsi contul pe pagina noastră de Internet, pot să vină la sediu sau oferim informaţii telefonic”, ne-a declarat directorul Direcţiei Finanţelor Publice Mureş, Denes Iren.

Clarificări pentru IMM-uri
După controversele din ultimele zile cu privire la impozitarea microintreprinderilor, Ministerul Finanţelor Publice a mai anunţat că impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, ca sistem opţional de impozitare pentru persoanele juridice române, a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2011 în conformitate cu prevederile OUG nr.117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind codul şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi este reglementat la Titlul IV1. Toate microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului pe venit începând cu 1 ianuarie 2011, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1121 la data de 31 decembrie 2010. Nu se ia în considerare statutul de microîntreprindere până la data de 31 decembrie 2009. Opţiunea se exercită, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an pentru care se doreşte aplicarea acestui sistem de impozitare dacă sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege la data de 31 decembrie a anului anterior. Microîntreprinderile nu mai pot aplica acest sistem de impunere începând cu anul fiscal următor anului în care nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile prevăzute la art. 1121.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE