Home / Editorial / Agricultura joacă marea finală

Agricultura joacă marea finală

Distribuie

6021_sorinaszakascs.gifToată suflarea României vorbeşte în această perioadă de meciuri importante. Unul dintre acestea poate fi considerat şi "meciul" lui Flutur, nevoit să înscrie azi în poarta Europei. Agricultura românească trebuie să bată Bruxelles-ul, nu numai ca să nu mai primim acele steguleţe roşi, ci şi să înaintăm spre Europa.
Pentru că a simţit că situaţia "scapă oarecum de sub control", iar lucrurile nu stau prea bine în cadrul Ministerului (amintim aici fraudele financiare SAPARD, demiterile din funcţie, sau participarea la concursuri pentru posturi de director de Direcţie Agricolă în teritoriu a unor secretari de stat din Minister cum ar fi Nicolae Flaviu Lazin sau Virel Borşan), ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur a făcut în data de 6 septembrie 2006, o vizită Comisiei Europene, chiar la Bruxelles, pentru ultimele discuţii înainte de raportul de ţară de astăzi. Şi pentru că Flutur nu se putea prezenta la Comisie chiar singur, din delegaţie a mai făcut parte ministrul Integrării Anca Boagiu şi un număr de secretari de stat de la diferite ministere cu atribuţii în procesul de aderare a României la UE.
La Bruxelles, Flutur s-a întâlnit cu oficiali din cadrul Direcţiei Generale pentru Extindere din cadrul Comisiei Europene, iar între patru ochi cu fiecare dintre directorii generali adjuncţi de la Direcţia Generală pentru Agricultură şi de la Direcţia Generală pentru Sănătatea Consumatorului. La această din urmă întâlnire, ministrul agriculturii a fost însoţit de către preşedintele ANSVSA, Marian Avram.
Aşadar, cu doar trei săptămâni înainte de raportul de ţară, Flutur şi-a strâns subordonaţii şi a plecat în trombă sper Bruxelles, la discuţii cu oficialii din comisie. Nu vrem să spunem că discuţiile au avut ca punct principal cele trei steguleţe roşi pe care le-am primit în primăvară, sau că distinsul ministru ar fi încercat să-i convingă pe cei de la Bruxelles de faptul că Ministerul îşi dă toată silinţa, iar agricultura românească are toate şansele să devină europeană…Ne întrebăm doar dacă Flutur nu a uitat să menţioneze că subvenţiile nu au fost acordate, oamenii nu şi-au primit banii pe lapte, iar preţul grâului este mizer…Iar dacă nu acestea sunt problemele reale ale agriculturii, atunci exemplul Lazin ar putea fi urmat şi de ceilalţi secretari de stat, sau poate chiar de Ministru, care poate doreşte să facă o treabă mai uşoară şi să conducă şi el, dacă e capabil, o direcţie agricolă în teritoriu…

Sorina SZAKACS


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

La mulți ani, Generala 6! De 40 de ani în slujba Educației

Distribuie În toamna anului 1982, undeva pe la mijlocul lunii septembrie, câteva zeci de prichindei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.