Pune-le la treaba Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Pune-le la treaba

10876_masina.gifSpalatul rufelor reprezinta distractie. Datorita inginerilor avangardisti, masinile de spalat devin gadgeturi, jucarii moderne pentru oamenii care au prea putin timp liber. Electrocasnicele de ultima generatie consuma putin, "dialogheaza cu tine", si, poate-ti salveaza casnicia. Cat costa masina de spalat care tine 20 de ani?
Masinile de spalat sunt disponibile in forme si modelele extrem de variate. Cu incarcare frontala sau verticala, clasa energetica C sau A+, pentru 5 sau 7 kg de rufe, extrasilentioase, sau capabile sa revolutioneze designul de interior, aceste produse electrocasnice trebuie alese cu maximum de atentie. Masinile de spalat de ultima generatie seamana din ce in ce mai mult cu un robot casnic in sensul deplin al randamentului. Sunt automatizate si atat de sofisticate incant transforma o operatiune aparent banala intr-un adevarat program stiintific. Cu senzori sau nu, cu bule de aer sau fara, oricare masina de spalat trebuie sa indeplineasca, criterii standard de performanta. Pe langa acestea, celelalte functii permit personalizari si usureaza si mai mult activitatea casnica. Tipul de incarcare reprezinta o caracteristica foarte importanta. Masinile de spalat "clasice" au in general incarcarea orizontala. Sunt cele mai raspandite, dar pot prezinta inconvenientul dimensiunilor. Se potrivesc mai bine in bucatarie sau in spatiul de langa baie. Cuva este prinsa intr-un singur punct, insa este sustinuta si prin alte parghii. Al doilea tip este reprezentat de masinile de spalat cu incarcare verticala. Au latimea mai mica in general cu 20 de cm, astfel ca pot intra in orice baie. Foarte bine echilibrate, aceste modele implica un nivel redus de vibratii la stoarcere, cuva este prinsa in doua locuri.
Economie
Producatorii au trecut rapid de la clasa energetica C, considerata revolutionara acum aproximativ doi ani, la clasa A si chiar A+. Practic, masinile de spalat de ultima generatie consuma extrem de putin curent electric pe ciclu de spalare, sub consumul unui bec de 100 W. Nu conteaza numarul programelor de spalare, ci mai intai trebuie evaluata complexitatea acestora. Programatorul masinii de spalat trebuie sa aiba memorate ciclurile: prespalare, spalare la 90 de grade, spalare usoara, bumbac, rufe colorate la 30 de grade, lana si perdele. Exista si optiuni suplimentare precum: spalare mixta (albe si colorate), pete, matase, lana, programe sport, pentru costume sau paturi. Numarul rotatiilor pe minut este bine sa atinga 800.

Electrolux EWF 1245 Timeline:
2.044,42 RON (cu TVA)
20.444.200 Lei vechi
Clasa de energie: A
Clasa pentru performanta la spalare: A
Centrifuga (totatii pe minut): 1200
Capacitate cuva (KG): 5
Clasa de eficienta la stoarcere: B
Consum de energie pe ciclu (Kwh): 0.85
Cionsum de apa pe ciclu de spalare: 44
Dimensiuni (lxLxA) cm: 85x60x59

Samsung B1245AV:
1.663,62 RON (cu TVA)
16.636.200 Lei vechi
Clasa de energie: A
Clasa pentru performanta la spalare: A
Centrifuga (totatii pe minut): 1200
Capacitate cuva (KG): 6
Deschidere usa (grade): usa hublou cu deschidere 180 grade
Termostat: reglabil

Whirlpool AWO 12563:
1.825,46 RON (cu TVA)
18.254.500 Lei vechi
Clasa de energie: A+
Clasa pentru performanta la spalare: A
Centrifuga (totatii pe minut): 1200
Capacitate cuva (KG): 6
Numar de programe: 11
Consum de energie pe ciclu (Kwh): 1.02
Cionsum de apa pe ciclu de spalare: 44
Dimensiuni (lxLxA) cm: 85x60x59,5

Ionut OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE