Vlas trece strada Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Vlas trece strada

3418_vlas.gifFlorin Vlas, patronul grupului VOIAJOR, vrea să construiască un restaurant peste E 60
Poiectul “Pasarela”, estimat la 2 milioane de euro, include un hotel cu 30 de camere, sală de conferinţe şi parcare * Vlas are în vedere şi construcţia unui complex comercial-hotelier în Dubai

Florin Vlas a făcut public proiectul de extindere a complexului Voiajor de la ieşirea spre Braşov a E 60, proiect ce poate fi caracterizat ca fiind cel puţin extravagant. Planurile benzinarului care în anul 1990 şi-a început afacerile cu un chioşc de răcoritoare în parcarea PECO vizează construirea unui hotel cu 30-50 de camere şi a unui restaurant suspendat deasupra şoselei. Vlas spune că valoarea proiectului depăşeşte 1,5 milioane de euro, putând ajunge chiar la două milioane, iar lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului.
Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, pe care Consiliul Local Târgu Mureş îl va lua în discuţie mâine, hotelul, care va fi ridicat în actuala parcare de TIR-uri, va avea un regim de parter + 3 etaje, iar restaurantul va fi suspendat pe doi piloni de beton, deasupra şoselei. La parterul hotelului va fi amenajată, spune Vlas, o sală de conferinţe, iar restaurantul va avea 200 de locuri.
Ideea restaurantului suspendat provine din Italia, mărturiseşte Florin Vlas, însă acesta este un concept des întâlnit în întreaga Europă. În România, însă, restaurantul "Pasarela" reprezintă un concept inedit, fiind primul de acest fel din ţară. De altfel, spune Vlas, numele nu este întâmplător, pentru că structura va avea dublă funcţiune, urmând să fie amenajată şi pe post de pasarelă pietonală pentru traversarea străzii.
Singura problemă nesoluţionată este, potrivit lui Vlas, obţinerea unei autorizaţii de la Administraţia Naţională a Drumurilor, lucrările de construcţie urmând să demareze cel târziu în vară. O altă chestiune delicată a fost, spune Vlas, cea a taxelor. "Am fost întrebat de către cei din Executiv cui o să plătesc chirie sau taxe. Terenul de pe marginea drumului e al meu, iar restaurantul e în aer. Nu ştiu nici o lege care să spună cui trebuie plătit pentru ceva ce e în aer", a comentat Vlas acest aspect.

Afaceri vs. politică

Florin Vlas ne-a dezvăluit şi motivele care au stat la baza retragerii sale, cu ocazia la Conferinţei PSD Mureş din toamna anului trecut, din prima linie a politicii. Vlas a anunţat atunci că nu mai candidează la funcţia de vicepreşedinte pentru că are în vedere dezvoltarea afacerilor sale în afara ţării, însă nu a precizat care sunt aceste planuri. Ieri, însă, Vlas ne-a mărturisit că, împreună cu nişte parteneri germani intenţiona să investească în Dubai, unde avea în vedere ridicarea unui complex format din hotel şi supermarket, însă proiectul a fost deocamdată amânat.

"Va fi singurul restaurant de acest gen din România. Ideea mi-a venit acum un an sau doi, în Italia, unde am văzut aşa ceva. E vorba de cam 1,5 milioane de euro, iar cu proiect cu tot ajunge la 2 milioane. Sper să fie gata anul ăsta, dar startul lucrărilor depinde de cât mă ţin cei de la AND cu autorizaţia", Florin Vlas

Relu TĂTAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE