Un sertar de prezervative Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Un sertar de prezervative

536_UnSertar.gifCazul celor doi tineri seropozitivi dintr-un centru de plasament surprinşi în timp ce întreţineau relaţii sexuale stârneşte controverse din cauza propunerii făcute de şefa Protecţiei Copilului Vrancea, Bianca Cercel, de a-i steriliza pe tinerii infectaţi cu HIV.
Organizaţia “Alături de Voi”, specializată în consilierea tinerilor infectaţi, a decis să înainteze o adresă de protest pentru că afirmaţiile făcute de Bianca Cercel contravin Drepturilor Omului. “O astfel de situaţie poate duce la tensionarea relaţiilor din societate şi sporeşte discriminarea”, afirmă Steliana Marjan, directorul filialei Alături de Voi Mureş. Lipsa de informare este, în opinia membrilor organizaţiei şi unul dintre motivele discriminării sociale.
În ceea ce priveşte educarea tinerilor infectaţi şi prevenirea răspândirii virusului, Steliana Marjan propune alte soluţii: “Educăm copiii în grupuri cu ajutorul voluntarilor şi al psihologilor”. Membrii organizaţiei au observat că, deşi este necesar, copiii nu discută problemele legate de viaţa lor sexuală cu părinţii, aşa că psihoterapeutul este cel care îi educă din acest punct de vedere pe copii. În plus, s-a amenajat un sertar cu prezervative, de care au cunoştinţă atât copiii, cât şi părinţii. “Astfel, cine are nevoie de un prezervativ îl poate lua de acolo, fără să îl ceară sau să îşi motiveze decizia”, explică Steliana Marjan, care crede că de multe ori ruşinea şi nu lipsa de informare îi face pe tineri să evite să cumpere prezervative. “Şi tinerii seropozitivi pot contacta alte boli infecţioase pe cale sexuală, aşa că îi informăm mereu de importanţa prezervativului, atât pentru binele lor, cât şi pentru binele celor din jur”, declară directoarea.
Tot în scop informativ, fundaţia organizează săptămânal acţiuni la Penitenciarul Târgu Mureş, dar şi în şcoli. Vineri, voluntarii vor fi în Club Jo, unde vor împărţi pliante şi materiale informative.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE