Tensiuni la cabinetul medical de la Corunca Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Tensiuni la cabinetul medical de la Corunca

748_Tensiuni.gifPostul de medic de familie la Corunca naşte multe patimi şi dorinţe. Medicul titular de aici, Eugenia Dumitriu, a fost anunţată anul trecut că postul îi va fi scos la concurs. Mai mult, concursul a fost chiar organizat, iar Dumitriu spune că nimeni nu i-a spus când urma să aibă loc acesta. Interesul se pare că era al protejaţilor şefei DSP Mureş, Klara Brânzaniuc, însă instanţa de judecată a intervenit şi reparat în primă instanţă greşeala. Eugenia Dumitriu reclamă în continuare presiuni şi şicane din partea conduceriiDSP Mureş, dar şi a autorităţilor locale şi a cerut sprijinul prefectului de Mureş pentru a pune capăt calvarului.
Medicul Eugenia Dumitriu a ajuns medic la Corunca în 2003, însă postul ei a început să fie vânat de alţi colegi care doreau să fie aproape de oraş. "Actele prin care am fost numită medic specialist medicină de familie la CMI Corunca sunt semnate de persoane autorizate", spune medicul Eugenia Dumitriu, care arată că, în ciuda acestei realităţi, şeful DSP Mureş, Klara Brânzaniuc, încearcă să o scoată din Corunca pentru a oferi postul altui medic. "Mi s-a comunicat, cu nonşalanţă şi cinism, faptul că decizia din 09.10.2003 privind schimbarea locului meu de muncă se anulează", arată medicul titular de la Corunca. Eugenia Dumitriu i-a trimis un memoriu în acest sens şi prefectului Ciprian Dobre, căruia i-a prezentat situaţia şi i-a cerut sprijin pentru ca o dată reintrată în legalitate să nu mai fie ţinta presiunilor venite din partea conducerii DSP Mureş. "De peste un an sunt supusă unor presiuni extraordinare din partea unor oameni care trec peste legi, revin asupra deciziilor definitive şi îmi aduc acuzaţii nefondate, căutând cu orice preţ să mă înlăture din postul de medic de la Corunca", spune Eugenia Dumitriu, potrivit căreia postul ei a fost scos la concurs fără a i se aduce oficial la cunoştinţă acest lucru, iar instanţa de judecată care a fost sesizată în acest sens i-a dat câştig de cauză anulând concursul.
Medicul titular de la Corunca spune de asemenea că, deşi în primă instanţă i s-a dat câştig de cauză şi are un contract de comodat încheiat în 2003 valabil pe 5 ani cu autorităţile locale, primarul de la Corunca a obligat-o să semneze un nou contract de comodat pentru o perioadă de un an, iar CJAS a amânat semnarea contractului de furnizare de servicii medicale.

Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE