Zâmbetul din magazin Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Zâmbetul din magazin

843_Zambetul.gifDe câte ori vi s-a întâmplat să intraţi într-un magazin şi o vânzătoare drăguţă să vă întrebe ce doriţi? De câte ori v-aţi întrebat cine este şi cum reuşeşte să zâmbească fiecărui client în parte? De câte ori aţi primit un sfat cu privire la şuncă sau conserve tocmai de la cea din spatele tejghelei? Ei bine, pentru că şi nouă ni s-a întâmplat să ieşim zâmbitori dintr-un magazin, v-o prezentăm pe Maria.

Are 21 de ani şi este originară din satul Subcetate, de lângă Topliţa. "Am venit în Târgu Mureş în 12 ianuarie 2004", spune Maria, care crede că în Topliţa nu avea posibilitatea să îşi facă un viitor, singurele soluţii fiind în industria lemnului sau tricotaje. "Am venit la o universitate de aici, la Relaţii Internaţionale, dar a trebuit să mă las din cauza lipsei banilor", povesteşte Maria, care este încrezătoare că în acest an va avea mai mult noroc la admitere. Când o întrebi despre ce-şi doreşte de la viaţă, zâmbeşte, pentru că, spune ea, are multe visuri. Se gândeşte să facă şcoala de şoferi şi să continue facultatea. Vrea să plece din ţară după absolvire. "Sora mea e plecată, lucrează dincolo. Ştiu că îi este greu, dar… Acolo se ştie că cel mai mare duşman este românul. Sper să mă văd şi eu realizată".
Lucrează şi 18 ore pe zi şi recunoaşte că este greu, dar s-a obişnuit. "E dificil să îi înţelegi pe toţi. Unii vorbesc frumos, alţii nu…". Ştie că experienţa din magazin o va ajuta în viitor, în relaţiile cu oamenii. "E tare greu, dar m-am obişnuit deja", spune Maria, zâmbindu-i următorului client.
Dacă şi dumneavoastră cunoaşteţi un om obişnuit, un mureşean a cărui experienţă de viaţă poate constitui oricând o poveste, nu ezitaţi să ne scrieţi pe adresa strada Călăraşilor nr. 12 sau pe adresa de e-mail corina@zi-de-zi.ro

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE