Morariu, amendat de proprii angajaţi Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Morariu, amendat de proprii angajaţi

3205_morariu.gifClinica de Boli Dermato-Venerice a fost amendatã de inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sãnãtate Publicã Mureş, dupã ce au fost gãsite în incintã mucuri de ţigarã. În cadrul campaniei iniţiate tocami de DSP, condusã de Silviu Morariu (foto), clinica, condusã încã de Silviu Morariu, a fost penalizatã cu 5 milioane ROL, pentru cã în incintã au fost gãsite probe care dovedesc cã s-au încãlcat prevederile Legii 649/2002 privind fumatul în locurile publice.
"Am plãtit amenda din buzunarul propriu, iar acum sunt sigur cã inspectorii sunt corecţi", a declarat Morariu, care a ţinut sã adauge cã nu este fumãtor. Gabriela Uifãlean, şeful serviciului, a declarat cã au fost controlate mai mult de jumãtate din clinicile din judeţ şi cã au fost aplicate cinci amenzi. În cazul în care unitãţile sanitare sunt sancţionate în mod repetat, existã premisa suspendãrii temporare a activitãţii în respectivele clinici. Controalele vor avea loc şi în cazul medicilor de familie.
În incinta unitãţilor sanitare este interzis cu desãvârşire fumatul. Tocmai de aceea, în clinicile din judeţ vor fi promovate angajamentele pe care pacineţii vor trebui sã şi le asume, la momentul internãrii în spital, privind regulamentul de ordine interioarã. Gabriela Uifãlean a recunoscut cã în ceea ce priveşte localurile din judeţ, care nu respectã acordarea unui spaţiu separat pentru persoanele nefumãtoare, situaţia este mai complicatã şi cã, pentru moment, s-au acordat doar avertismente.
În ceea ce priveşte controalele în şcolile din judeţ, în prezent 48 de unitãţi şcolare din cele 987 din judeţ, nu au autorizaţie de funcţionare, deşi câteva au realizat progrese în modernizarea infrastructurii.
Sãptãmâna viitoare, imaginile cu latrinele şcolilor din mediul rural vor fi publice pe site-ul DSP Mureş.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE