O fetita cu fundita se duce la gradinita… Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 504 Vizualizări

O fetita cu fundita se duce la gradinita…

11090_borac.gifContinuam prezentarea Gradinitei cu Program Prelungit nr. 15 din Targu-Mures.
Renovata in urma cu un an, gradinita se numara printre cele mai bune din oras, dupa cum ne-a marturisit directoarea Irina Trifu. Situata in zona veche a orasului, in cartierul Cornisa, pe strada Mihai Viteazul nr. 26-28, gradinita este o casuta, atragatoare atât prin constructie, cât si prin amplasament. Planurile directoarei includ si mansardarea cladirii pentru a putea primi si mai multi copii dintre cei care doresc sa frecventeze aceasta institutie renumita. Educatia celor 118 copii inscrisi se face cu specific de engleza, dupa cum ne-a declarat directoarea. Se urmareste socializarea copiilor si o dozare echilibrata a ideilor si notiunilor predate copiilor, potrivite varstei si nivelului lor de intelegere, precum si stimularea si dezvoltarea la copii a capacitatii de a aplica notiunile insusite. Activitatile, chiar si la grupa mijlocie, sunt astfel concepute incat sa stimuleze si sa dezvolte logica, indemanarea copiilor. Orele de engleza, de jocuri de societate, de desen sau de confectionat margele colorate, contribuie la dezvoltarea imaginatiei copiilor.
Ce vrei sa te faci, cand vei fi mare?
La grupa mijlocie, condusa de educatoarea Cristina Nasca, am cunoscut-o pe Briana Salagean, o fetita isteata de 4 ani, care s-a oferit sa ne povesteasca despre ce ar vrea sa devina cand va fi mare. "Eu as vrea sa fiu un ponei cu aripi!" ne-a spus ea hotarata. "De ce ponei?" am intrebat-o. "Pentru ca vreau un calut mic!" a raspuns ea sugubat. Am continuat cu intrebarile. "Si de ce cu aripi?" Mi-a raspuns indignata parca de naivitatea mea. "Cum poti intreba asa o prostie?! Pai, de aia ca sa zboare!!" In ajutorul ei sare Teodora Teut, colega ei, tot de 4 ani, care vrea sa lucreze la birou, "nu la calculator, ci la laptop", ca acum nu o lasa maica-sa sa puna mana pe el. Are si un fratior despre care nu stie cati ani are, dar e mare, pentru ca merge la scoala. A pozat serioasa si a cedat locul altui copil, care vroia sa ne dea de inteles ca are planuri importante pe cand va creste mare. Un alt baiat, Filip Eric Porutiu, s-a prezentat militareste, spunându-ne ca are 4 ani, incepând apoi sa ne explice gesticuland si strambandu-se, gata-gata sa ne sperie, ca sa vedem ce urat face ursul polar! Unde va gasi el ursul polar? Pai cum unde? La pol! "Vreau sa ma fac un om care merge la Polul Nord, cu lâna si pusca, sa fiu pregatit daca ataca ursul." Il intreb: "Duci lana de aur?" Se uita la mine, mirat. "Cum de aur? De oaie!!" Si parca vazand cu ochii mintii aventura de la Polul Nord, ne mai spune ca vor veni cu el "mami, tati si prietenii: Filip – un altul, nu eu – si Edi."
Ne luam ramas bun de la copiii si de la educatoare, cu promisiunea ca vom mai reveni la primavara ca sa-i vedem la joaca, in curtea frumos amenajata cu tot felul de jucarii si leagane.
Erika MARGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE