Datoriile spitalului nu afecteaza inca pacientii Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Datoriile spitalului nu afecteaza inca pacientii

p_7_1_c8c6f5.jpgConducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu-Mures a dat asigurari ca in pofida datoriilor mari pe care spitalul le are fata de furnizorii de medicamente si materiale sanitare, pacientii nu vor avea de suferit. Atata timp cat furnizorii vor fi intelegatori, pentru ca datoriile nu vor putea merge la nesfarsit.
Situatia financiara a spitalului a ramas aceeasi ca si anul trecut. Datoriile cumulate de spital pana in prezent se ridica la circa 60 milioane de lei. Iar contractul semnat cu Casa a fost de 100 de milioane de lei. “Finantarea in primele trei luni ale anului 2010 se va face pe acte aditionale la contractul cu Casa de Asigurari, urmand ca in aprilie sa se semneze noul contract pe acest an. Insa din informatiile pe care le avem se pare ca noul contract pe 2010 va fi cam la aceeasi valoare pe 2009”, a declarat Florin Gomotarceanu, managerul SCJU Targu Mures. Deci situatia financiara nu se va imbunatati si va ramane la aceeasi stare de subfinantare. “Daca ramanem in aceasta situatie de subfinantare, datoriile si arieratele spitalului nu vor putea fi achitate, ci din contra, aceste datorii vor creste pentru ca contractul acestui spital cu Casa a fost in jur de 100 milioane de lei, iar necesarul de functionare se ridica undeva la 160 milioane de lei”, a explicat managerul spitalului.

Bolnavii, inca in afara pericolului
In prezent, tratamentul pacientilor in spital nu are de suferit, atata timp cat furnizorii inteleg situatia financiara a spitalului si furnizeaza materiale sanitare si medicamente pe datorie. Temerile managerului se leaga de faptul ca aceste datorii nu vor dura la nesfarsit. “Aceste societati cu care spitalul are contracte de furnizare au si ele o limita pana la care mai pot furniza pe datorie aceste produse, iar in momentul in care nu vor mai furniza va trebui gasita o alta solutie. Dar atata timp cat furnizorii inteleg situatia financiara a spitalului, bolnavii nu vor avea de suferit”, a incheiat Gomotarceanu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE