Haos haios legislativ. Negocierile PDL – UDMR continua… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Haos haios legislativ. Negocierile PDL – UDMR continua…

alex_poza_noua_f9836b.jpgNegocieri, unele dintre ele la adapostul întunericului sau departe de ochii de soim ai presei, liste cu tot felul de institutii si cu nume de posibili directori si mister mai abitir decât în cartile scrise de  Agatha Christie, cam acesta ar fi tabloul pe care îl întâlnim zilele acestea atât la sediile centrale ale partidelor din capitala, cât si la cele din filialele judetene. Avem un guvern nou prin urmare, conform celebrului algoritm politic, vom avea si schimbari în ceea ce priveste controlul institutiilor deconcentrate. Un fel de una mie, una tie, afara cu cine nu e de-al nostru…
Orice cauza are si un efect, spune a sasea Lege Universala, din cele sapte, si anume Legea cauzei si a efectului. La ce ma refer când afirm asa ceva? Sa pornim de la cauza. Liberalii din perioada guvernarii Tariceanu au fost maturati din functii cu ajutorul Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) 37 din 2009, emisa de cabinetul Boc I. A urmat apoi OUG 105 din 2009, care abroga Ordonanta privind deconcentratele si care a “purificat” institutiile deconcentrate de directorii social-democrati.
În urma cu doar câteva zile, în Monitorul Oficial al României a fost publicata decizia de neconstitutionalitate a OUG 105 din 2009 privind numirea directorilor în institutiile deconcentrate.
Haos haios, nu-i asa? În mod logic, efectul ultimului act normativ este anularea anteriorului, care îl anula pe primul. Prin urmare, juristii spun ca directorii institutiilor deconcentrate numiti de Executivul Tariceanu au fost înlocuiti abuziv si ar trebui repusi în functie.
Negocierile PDL – UDMR continua…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE