Centrul Medical Nova Vita, cel mai modern spital privat din tara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1792 Vizualizări

Centrul Medical Nova Vita, cel mai modern spital privat din tara

p_2-4_cap.jpgCunoscutul om de afaceri Virgil Mailat, a inaugurat ieri, in prezenta Ministrului Sanatatii Cseke Attila, un spital pe noua niveluri, desfasurat pe 5800 metri patrati, investitie evaluata la peste 7 milioane de euro. Astfel, investitia totala a Centrului Medical Nova Vita este de peste 15 milioane de euro si se intinde pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati.
Spitalul este cea de a doua investitie a lui Virgil Mailat si vizeaza acoperirea tuturor specialitatilor medico-chirurgicale pentru a putea sustine abordarea multidisciplinara si unde conditiile de siguranta si confort, atat pentru pacienti cat si pentru medici in exercitarea actului medical, vor echivala cu cele mai inalte standarde medicale europene. Constructia la noul spital a inceput anul trecut in februarie si a durat 11 luni. In opinia lui Virgil Mailat, constructia acestui spital este o premiera in domeniul constructiilor dupa 1989.

Concept marca Nova Vita
Noul spital va cuprinde in structura sa cabinete de consultatii in specialitatile chirurgie generala, chirurgie cardio-vasculara, chirurgie vasculara, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, neurochirurgie, ortopedie, urologie, ginecologie, ORL, cardiologie, psihologie, medicina muncii. Pe langa aceste cabinete vor mai fi un bloc operator angiograf cu o sala de operatie (cardiologie si radiologie interventionala), bloc operator cu trei sali de operatie si un bloc litotritor. In ceea ce priveste compartimentele, in noul spital se vor regasi compartimentul spitalizare continua, specialitati chirurgicale cu 44 de paturi, compartiment spitalizare de zi, specialitati chirurgicale cu sase paturi, compartiment ATI cu sase paturi. De asemenea, pentru sectia neonatologie si terapie intensiva copii, s-au alocat zece, respectiv doua paturi. Spitalul va beneficia de un potential de resurse umane in domeniul medical cu o inalta calificare si un bun renume in medicina atat din judet, tara cat si din strainatate. Spitalul are condiţii de cazare hoteliera si beneficiaza de aparatura performanta, achizitionata de la furnizori de renume mondial.

Prima maternitate privata din judet
In noul spital va fi gazduita prima maternitate privata din judet, ce va oferi servicii medicale de asistenta la nastere, pe cale naturala sau prin cezariana. Prin intermediul blocului de nasteri destinat supravegherii materno-fetale inainte de nastere, dotarii cu paturi mobile, rabatabile, cu posibilitati de adaptare pozitionala, cardiotocografe disponibile permanent si sursa de oxigen, travaliul se poate desfasura in deplina siguranta pentru mama si fat, conditiile permitand prezenta unui membru al familiei alaturi de viitoarea mama. Exista, de asemenea, facilitatile necesare recoltarii sangelui placentar din care se izoleaza celulele stem. De asemenea, saloanele unde vor sta mama si copilul, opt la numar sunt in sistem rooming-in, fiind considerate de lux prin dotarile oferite.

Turismul medical extern, exploatat la Nova Vita
Datorita potentialului uman si tehnic de care va dispune acest Centru Medical, investitorul Virgil Mailat a inceput demersurile privind implementarea turismului medical. “Aceasta activitate la noi in tara nu a luat amploare. In tarile vecine se asista pe scara larga. Turismul medical, pe langa asigurarea de pacienti pentru centru, va avea si impact asupra mediului economic a comunitatii locale. In acest sens deja am incheiat contracte de colaborare cu doua societati din Italia si Franta”, a declarat Virgil Mailat.

Studentii de la UMF in practica la Nova Vita
Avand in vedere aparatura performanta de aici si conditiile bune de lucru, conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures a demarat un contract de colaborare cu Nova Vita pentru ca studentii si rezidentii sa faca practica in acest centru. “UMF a pornit o colaborare cu acest centru. Rezidentii si studentii o sa vina aici sa se intruiasca cu cele mai moderne aparate. Si daca spun ca aproape toti sefii de clinica vin si lucreaza aici, am spus totul si despre calitatea actului medical. Au venit foarte multi medici cu dorinta de a lucra intr-un spital privat, unde nu trebuie sa mai spui ca nu am asta, nu am asta, in care sa ai bucuria ca tot ceea ce iti trebuie ai la indemana. Poate si ceva in plus pentru cei care n-au fost in afara, dar aici au posibilitatea sa se simta ca in vest. Integrarea europeana s-a facut mai repede in acest centru medical privat”, a precizat Constantin Copotoiu, rectorul UMF Targu Mures.
Noul spital va fi functional de saptamana viitoare, insa pentru inceput vor functiona doar cabinetele medicale, urmand ca din 15 februarie sa fie functional in intregime.

“M-am uitat pe compartimentele de pâna acum ale spitalului si am vazut compartimentele de îngrijiri paleative si de recuperare si mi-am dat seama ca este exact ceea ce trebuie sa fie într-un parteneriat între spatiul public si spatiul privat. Tot ceea ce vine din domeniul privat trebuie sa fie complementar, ceva în plus fata de ceea ce poate oferi spatiul public.”
Cseke Attila , Ministrul Sanatatii

 “Este cea mai mare investitie din domeniul medical privat din judetul Mures. Investesc în domeniul medical pentru ca omul are dreptul la îngrijiri şi asistenta medicala de înalta clasa. Si sunt convins ca Centrul Medical Nova Vita va contribui la cresterea prestigiului medical al orasului Targu Mures.”
Virgil Mailat, investitor Nova Vita

„Este cel mai modern spital privat din partea de rasarit a Europei.
Nova Vita a inceput cu un numar de specializari in domenii care nu prea existau la noi in tara. Este vorba de recuperarea bolnavilor neuromotori, tratamentul paleativ in aceasta boala. Acum s-a pus bazele acestui spital pentru tratamentele chirurgicale, pentru ca aici sunt adunate toate specialitatile chirurgicale din centrul nostru medical. Ideea de baza de la care s-a pornit a fost sa fim in folosul bolnavilor, sa facem medicina de performanta si aceasta numai in conditii deosebite si cu aparatura de ultima generatie.”
Constantin Copotoiu, rector UMF Targu Mures

“Trebuie sa recunosc ca am ajuns la un moment istoric, acela care a reprezentat un vis al intregii practici chirurgicale de-a lungul anilor, acela de a putea practica aceasta specialitate in conditii de spitalizare hoteliera de cel mai inalt standard. La un standard extrem de inalt vor fi practicate cele mai complexe si dificile operatii pentru a putea realiza si obtine rezultate. Un alt standard este acela al dotarii cu echipament, materiale sanitare, medicamente, tot ceea ce nu numai un medic tanar isi poate dori, dar si cei de varsta noastra, ajunsi la apogeul carierei. Desi ne-am straduit ca in sistemul public sa aducem la apogeu aceasta activitate chirurgicala privind bolile cardiovasculare, din pacate niste limite economice si financiare ne-au impiedicat sa ajungem la nivelul la care am fi dorit.”
Radu Deac, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

“Este o realizare extraordinara. Chirurgia orthopedica este una din specialitatile foarte pretentioase in ceea ce priveste actul medical chirugical. In asemenea conditii pot fi realizate performante profesionale fara riscul unor infectii. Si se stie ca in ortopedie infectia osoasa, daca se intampla Doamne fereste, este una deosebita. In asemenea conditii si pregatirea studentilor este cu totul altceva. Au ocazia sa vada aparatura de performanta, conditii speciale de lucru si, sper ca, vreodata, sa fim martori ca macar 70% din spitalele din tara o sa arate ca acest centru. Atunci am fi mandri de sistemul nostru sanitar.”
Nagy Ors, prorector didactic UMF Targu Mures

“Spuneam zilele trecute ca in Targu Mures unul din branduri este cultura, iar celalalt brand este sanatatea. Si UMF a fost intotdeauna in varful calitatilor a ceea ce
inseamna pregatirea specialistilor, cercetarea in medicina si a dat sprijinul fundamental in activitatea de interventie si de ingrijire a oamenilor. Aceasta investitie, este una nu numai financiara, ci si o investitie de incredere in calitatea muncii specialistilor in medicina din Targu Mures.”
Csegzi Sandor, viceprimar Targu Mures

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE