Datornicii din Iernut nu vor mai beneficia de locuinţe ANL Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 666 Vizualizări

Datornicii din Iernut nu vor mai beneficia de locuinţe ANL

5_26.jpg
Consiliul Local Iernut s-a întrunit ieri în şedinţă ordinară pentru a dezbate problemele oraşului. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat 13 puncte, la care au mai fost adăugate încă două puncte în completare. Consilierii locali au luat în dezbatere o serie de proiecte de hotărâre ce au vizat înfiinţarea Poliţiei Locale, stabilirea de taxe speciale pentru SCLEP Iernut, precum şi aprobarea actului adiţional al constractului de închiriere pentru locuinţele ANL.

Peste 3.800 de sancţiuni contravenţionale în anul 2010

Comandantul Poliţiei Iernut, comisarul şef Aurel Dancea, a prezentat consilierilor locali o informare cu privire la principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Iernut în primele 11 luni ale anului 2010. Atfel, potrivit datelor prezentate, numărul de infracţiuni sesizate în această perioadă a scăzut la Iernut cu 86 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009. „În această perioadă, la Poliţia oraşului Iernut au fost sesizate un număr de 199 de infracţiuni faţă de 285 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În periaoda supusă evaluării au fost aplicate un număr de 3.826 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 242.429”, a precizat Aurel Dancea. Primarul oraşului Târnăveni i-a solicitat comisarului şef să intesifice patrulele pe timp de noapte, atât pe raza oraşului cât şi în satele aparţinătoare. „În condiţiile actuale consider că suntem una dintre localităţile liniştite, dar aş dori să fac câteva recomandări, mai ales în ceea ce priveşte vizibilitatea Poliţiei pe timp de noapte, atât pe raza oraşului, în zonele unde se află baruri de noapte sau discoteci, cât şi în satele aparţinătoare”, a spus Ioan Nicoară, primarul oraşului Iernut. Acesta a adăugat că, pentru a veni în sprijinul Poliţiei, Primăria va acorda o cotă de carburant de 200 de litri. Consilierul Local, Gheorghe Andreica a solicitat comandantului Poliţiei o situaţie cu privire la procentul care se încasează din amenzile aplicate. „Aş dori să ştiu cât la sută se încasează din amenzile aplicate şi ce se întâmplă cu cei care nu plătesc aceste amenzi”, a spus Andreica. Aurel Dancea a explicat că, din nefericire nu există multe mijloace procedurale la care organele de Poliţie să recurgă pentru a-i determina pe cetăţeni să-şi plătească amenzile. „În ceea ce priveşte încasările vă pot spune că am încasat un procent de aproximativ 60% din amenzile aplicate. Din nefericire nu prea avem mijloace pentru a-i constrânge pe rău platnici. Au existat însă cazuri în care instanţa de judecată a transformat amenda în ore de muncă în folosul comunităţii”, a declarat acesta.

200 de lei pentru divorţul amiabil

Consiliul Local Iernut a aprobat, după dezbateri, o taxă de 200 de lei pentru divorţul pe cale amiabilă. Suma a fost propusă de Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, dar consilierii locali au avut viziuni diferite asupra cuantumului acestei taxe. Rareş Bircea, PSD a propus o taxă modică de 50 de lei. „Să fim mai îngăduitori, fiind un divorţ pe cale amiabilă unde nu se pune problema de împărţit averi cred că 200 de lei este prea mult”, a explicat acesta. Secretarul oraşului, Claudiu Laslo a explicat că suma este justificată deoarece din taxele încasate se va sigura funcţionarea serviciului. „Trebuie să ţinem cont de faptul că va trebui să asigurăm funcţionarea acestui serviciu şi acest lucru presupune inclusiv achiziţionarea de papetărie, registre ş.a.m.d”, a spus acesta. În urma explicaţiilor primite, Rareş Bircea şi-a retras propunerea. De cealaltă parte, consilierul PD-L, Alexandru Mărginean a propus ca taxa să fie de 400 de lei. Propunerea sa nu a fost acceptată de consilieri, taxa pentru divorţ fiind aprobată în cuantum de 200 de lei.

Contracte de închiriere prelungite pentru locuinţele ANL

Unul dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a Consiliului Local Iernut a vizat aprobarea modelului de Act Adiţional la Contractele de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţie de locuinţă pentru tineri din blocurile ANL numerele 1 şi 2. Contractele de închiriere expiră la data de 6 februarie, existând posibilitatea prelungirii acestora cu un an, în cazul în care chiriaşii solicită acest lucru. Modificarea contractelor a fost necesară, deorece, în cazul în care chiriaşii optează pentru prelungirea contractului, chiria va fi recalculată astfel: cei care până la data de 6 februarie nu au împlinit vârsta de 35 de ani vor avea aceeaşi chirie iar pentru cei care au împlinit această vârstă chiria va fi recalculată, ţinându-se cont de suprafaţa locuită. Astfel, primăria va pregăti noi fişe de calcul cu noua modalitate de calcul a chiriei, ţinându-se cont de suprafaţa locuibilă. Pentru suprafeţele comune se va aplica un alt preţ care va fi cumulat cu cel stabilit pentru suprafaţa locuită. Consilierul local PNL, Victor Ţiţiu şi-a eprimat dorinţa ca, cei care au restanţe la plata chiriei sau a cheltuielilor curente să nu-şi poată prelungi contractul. „Aş solicita să se prevadă expres ca cei care au restanţe la chirie sau care nu şi-au plătit cheltuielile de consum să nu-şi poată prelungi contractele de închiriere”, a spus acesta. Secretarul oraşului, Claudiu Laslo a explicat că există numai două situaţii de acest gen, una dintre ele fiind pe cale de soluţionare. „Avem doar două situaţii de chiriaşi care nu şi-au plătit chiriile, dintre care într-unul dintre cazuri, instanţa de judecată a dispus evacuarea. Pentru viitorul bloc ce se va construi vom pregăti un nou contract pe care îl vom supune dezbaterii Consiliului Local. Potrivit legii, cei care nu au achitat chiria în ultimele trei luni nu au nici acum dreptul de a cere prelungirea contractului”, a explicat acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE