Să luam aminte la Eminescu! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Să luam aminte la Eminescu!

aLIN_Zaharie_36.JPGSărbătoarea naşterii poetului naţional a găsit o Românie trezită parcă dintr-un somn al neputinţei, o dată cu mitingurile de protest din întreaga ţară, disputa Băsescu-Arafat scoţând lumea în stradă, blamându-l pe primul şi ovaţionandu-l pe al doilea, pe doctorul venit din Orient să pună bazele unui serviciu de urgenţă menit să salveze vieţi.
Deci iată că se poate ca “somnoroasele păsărele” să se trezească şi,  cu sau fără autorizaţie sau împinşi de la spate de vreun partid politic să iasă în stradă şi să spună NU. 
Poate a fost doar un foc de paie, poate a fost doar o bătălie pierdută într-un război tot mai rece cu cei care conduc destinele acestei ţări. Dar e un pas, mic, mare, dar e un păs, e un semnal că opinia publică nu a adormit cu totul şi stă liniştită pe la cuburile sale. Au ieşit în stradă oameni şi la Târgu-Mureş, oameni care nu uită cum s-a născut SMURD-ul, la fel cum nu uită că de câţiva ani sunt tot mai minţiţi şi speranţa şi zâmbetul încep să dispară. Poate aşa, ne vom întoarce la valori, la cei care au pus condeiul pe rana poporului român şi ne-au arătat calea ce trebuie să o urmăm. Din păcate am continuat să le  întoarcem spatele şi să ne ghidăm după alte “valori” iar rezultatul se vede astăzi. Poate nu e prea tărziu să revenim la valori, la Eminescu, pe care l-am evocat săptămâna trecută la cei 162 de ani de la naştere şi să luâm aminte la ce ne spune undeva prin 1881 în una din poeziile sale: “Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni! I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni! Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri”. Trebuie doar identificate personajele, şi clădit un prezent demn, lipsit de “fonfi şi flecari” cum bine îi numea marele poet.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE