1.500.000 lei din bugetul CJ pentru Spitalul din Târnăveni Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

1.500.000 lei din bugetul CJ pentru Spitalul din Târnăveni

2_1_51.jpgDin fondurile alocate în acest an de Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni se va realiza un heliport, ascensor tărgi, modernizarea laboratorului de analize medicale, precum şi o serie de reparaţii şi lucrări de extindere şi de modernizare.
CJ Mureş a aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean alocarea sumei de 1.500.000 lei Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni pentru o serie de investiţii în anul 2012.
Din această sumă, o parte va fi utilizată pentru achitarea unor investiţii începute anul trecut şi finalizate, iar o parte pentru demararea altora. „Sunt cam 600.000 pentru lucrări care au rămas de anul trecut, care s-au terminat. E voba de imagistică, ATI, radiologie şi imagistică medicală. Am rămas cu sistemul de încălzire de achitat”, a precizat dr. Ioan Szasz, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni.
Modernizarea laboratorului de analize medicale, prioritar
Una dintre priorităţile conducerii unităţii spitaliceşti se numără modernizarea laboratorului de analize medicale, pentru care s-a realizat deja licitaţia şi se aşteaptă contestaţiile. „Pentru ginecologie s-a postat pe site anunţul de participare la licitaţie. S-au alocat 260.000 lei. Pentru modernizarea laboratorului de analize medicale a fost deja licitaţia, avem un câştigător şi suntem în perioada de aşteptare a contestaţiilor. După ce semnăm contractul, la sfârşitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare, în 60 de zile vor trebui să fie gata lucrările”, a mai spus dr. Szasz, subliniind că va avea loc o renovare totală a laboratorului, conform normelor de igienă, pentru a se putea face acreditarea RENAR. Pentru modernizarea laboratorului CJ Mureş a alocat 150.000 lei.
Ascensor pentru pavilionul central
O altă investiţie bifată de spital este un ascensor targă în Pavilionul Central ce va lega Compartimentul Primiri Urgenţe de secţii, compartiment Anestezie Terapie Intensivă şi subsol. Pentru acesta CJ Mureş a aprobat un buget de 200.000 lei. „Tocmai discutam să facem caietul de sarcini. Noi nu avem ascensor şi acesta va degreva din sarcini. Va fi absolut funcţional”, a subliniat dr. Szasz.
Heliport pentru elicopterul SMURD
Pentru a veni în ajutorul pacienţilor aduşi cu elicopterul SMURD va fi realizat un heliport chiar lângă Compartimentul de Primiri Urgenţe. „Acum aterizeaza pe fostul teren de fotbal şi cu salvarea se aduce. Nu implică aşa de multe. Avem şi suma alocată, trebuie să prelungim o platformă existentă care a fost făcută pentru parcări, dar eu nu am prea fost de acord să fie parcări în incinta curţii spitalului. Acea platformă o prelungim lateral pentru a corespunde pentru aterizare”, a mai spus managerul unităţii spitaliceşti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE