Mai mult timp în vizită la bolnavii din spitale Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 696 Vizualizări

Mai mult timp în vizită la bolnavii din spitale

Aparţinătorii bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş pot petrece mai mult timp cu aceştia. Cele două unităţi medicale s-au conformat regulilor impuse de Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1284 din 21 decembrie 2012 prin care se permite vizitatorilor să îşi vadă rudele sau apropiaţii mai mult timp.

Programul de vizită, modificat

Noua măsură prevede ca toate unităţile sanitare să aibă acelaşi program de vizitare a pacienţilor. Prin urmare, vizitele în secţiile ATI, dar şi celelalte secţii se vor face de luni până vineri între orele 16.00-20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită va fi valabil între orele 10.00 şi 18.00. În ceea ce priveşte numărul de vizitatori, un pacient nu poate fi vizitat de mai mult de trei sau patru persoane în acelaşi timp.  „Se modifică programul de vizită conform ordinului de ministru. Vom implementa pur şi simplu acest ordin, nu afectează deloc activitatea în spital, din contră este binevenit pentru că avem foarte mulţi pacienţi din afara judeţului Mureş şi până acum erau condiţionaţi de cele două ore de vizită. De acum vor putea petrece mai mult timp cu bolnavii care au nevoie de tot sprijinul familiei”, a declarat Lavinia Abu Amra, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.

Angajaţii serviciului de pază cunosc noul program

Programul de vizită a fost deja afişat la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, iar angajaţii serviciului de pază au fost instruiţi cu privire la acesta. „Spitalul Clinic Judeţean Mureş a afişat noul program de vizite la toate intrările din unitatea sanitară, în mod vizibil şi accesibil vizitatorilor şi au fost instruiţi angajaţii serviciului de pază propriu asupra programului de vizite. De asemenea, prevederile prezentului ordin au fost transmise tuturor şefilor de secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş”, a precizat Mariana Negoiţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE