Share

Home / Business / Jurnal de economic

Jurnal de economic

PRINTRE PRIMII LA VITEZA DE INTERNET

România se află pe locul şase între 20 de ţări

*România se află pe locul şase din 20 de ţări într-un clasament privind viteza de conectare la Internet realizat trimestrial de o companie americană. Clasamentul, realizat pentru perioada iulie-septembrie 2013, ţine cont de viteza maximă de conectare, în traficul realizat prin reţeaua globală a companiei. România, cu o viteză medie de conectare de 45,4 megabiţi pe secundă, mai mică cu 4,4% faţă de viteza înregistrată în trimestrul precedent, a coborât de pe poziţia a treia pe poziţia a şasea. Statele Unite se află doar pe locul 13, unul dintre motive fiind suprafaţa mare a ţării, care face dificilă instalarea pe întreg teritoriul a cablurilor din fibră optică. Romania este devansată în ordine de Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore şi Israel.

 

7.100 DE CANDIDATE PENTRU AJUTORUL DE MINIMIS

Bugetul alocat ar ajunge la aproximativ 1.100 de IMM-uri

*Aproape 7.100 de firme mici şi mijlocii au obţinut punctajul minim, de 60 de puncte, necesar pentru a trece în etapa următoare pentru obţinerea ajutorului de minimis. Asta în condiţiile în care bugetul alocat ar ajunge la cel puțin 1.111 de IMM-uri. Cele mai multe cereri sunt în Bucureşti, Cluj şi Timiş. IMM-urile au putut să depună cereri pentru ajutorul de minimis în perioada 15 – 24 ianuarie, interval în care au fost încrise în program 7.138 de firme. Cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, iar punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. Din totalul cererilor înregistrate, 843 au avut punctaj maxim. Ajutorul de minimis pentru IMM-uri, în cuantum de maxim 100.000 de euro, acoperă 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare, iar perioada de acordare este de doi ani fiscali. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Topul Firmelor Mureșene. Salmo Impex, turism culinar de nota 10 la Câmpu Cetății

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a celor mai competitive societăți …

Share
Share