Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

TAXA AUTO SE RESTITUIE ÎN TERMEN DE 5 ANI

*Sumele care trebuie restituite de stat, conform hotărârilor judecătoreşti, reprezentând taxa auto, vor fi plătite doar într-un interval de cinci ani, cu plata anuală a numai 20% din valoare. Este vorba aici atât de taxa cât şi de dobânda aferentă, cheltuielile de judecată şi alte sume, devenite executorii până la 31 decembrie 2015. Modalitatea de plată a fost stabilită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. Sumele de plată vor fi actualizate cu inflaţia, iar graficul de plată a tranşelor anuale va fi stabilit de autorităţi. Aceeaşi procedură va fi aplicată şi pentru plata restanţelor reprezentând titluri executorii deja emise şi pentru care nu a început încă executarea silită. Vă amintesc că taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.
FONDURI EUROPENE NECHELTUITE*Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri la Baia Mare că România trebuie să cheltuiască în 2014 și 2015 fonduri europene în valoare totală de circa 10 miliarde de euro, sumă rămasă din alocările financiare ale exercițiului financiar 2007-2013. El a spus că perioada 2009-2011 a fost una de stagnare din punct de vedere al absorbției fondurilor europene în România, nivelul actual fiind de 34%. Oficialul a subliniat că 2014 este și anul de început al următorului cadru financiar european, în care țara noastră are o alocare de 43 de miliarde de euro, bani ce trebuie alocați pentru proiecte care oferă un avantaj competitiv față de țările vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Hală de ciupercărie scoasă la licitație

Lichidatorul judiciar al societății Agro Com Hornet SRL scoate la licitație publică bunurile debitoarei, respectiv …