Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

VAL DE VIZITATORI LA TÂRGUL DE TURISM
În total, oamenii au cumpărat pachete în valoare de milioane de euro
*Vânzări peste aşteptări la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României. Touroperatorii au fost luaţi cu asalt de vizitatori, care au achiziţionat pachete turistice în Grecia, Turcia şi Bulgaria. În total, oamenii au cumpărat pachete în valoare de milioane de euro. De exemplu, reprezentanţii unei agenţii susţin că au vândut pachete de vacanță în valoare de aproximativ 1,23 milioane de euro. La mare căutare au fost vacanţele luxoase. Pentru croaziere, de exemplu, turiștii românii au preferat Mediterana Centrală şi de Vest, Mediterana de Est, Scandinavia şi Tările Baltice, Caraibe sau America de Sud. La rândul său, perla litoralului românesc, staţiunea Mamaia, a fost promovată în stilul carnavalurilor braziliene. Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, 80% dintre turiştii din staţiunile autohtone sunt români şi numai 20% străini.

SE VOR ELIMINA TARIFELE DE ROAMING ÎN UE
Măsura se va lua începând cu 15 decembrie 2015
*Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) al Parlamentului European a aprobat, marţi, reforma din telecomunicaţii, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming în UE, de la 15 decembrie 2015. Potrivit unui comunicat al PE, propunerea Comisiei Europene de eliminare a tarifelor de roaming în UE a fost votată cu o largă majoritate. Tarifele de roaming nu vor fi eliminate însă de la 1 iulie 2014, aşa cum propusese Comisia Europeană, ci de la 15 decembrie 2015. Pentru a proteja companiile telecom faţă de “folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming, s-au propus o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situaţii excepţionale. Aceste tarife vor fi însă sub nivelul celor aplicate în prezent. Totodată, Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie a decis interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conţinutului de internet.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiţie nouă în Parcul Industrial Mureş

Conducerea SC Elite Bio Champ SRL Târgu-Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere …

Share
Share