Tabăra „Yuppi”, recreere terapeutică pentru copiii cu diabet Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

Tabăra „Yuppi”, recreere terapeutică pentru copiii cu diabet

Muzică, dans, teatru, fotografie, meşteşugărie, tir cu arcul, vâslit, călărit şi căţărat. Toate în Tabăra „Yuppi”, o tabără gratuită pentru copii şi tineri cu diabet de tip I, care va avea loc la Şăulia, în această vară. Ajunsă la a patra ediţie, tabăra reprezintă un loc vesel şi iubitor pentru copii, unde pot să-şi redescopere resursele interne şi să-şi recapete încrederea în sine prin participarea toate aceste activităţi.

Provocări noi într-un mediu asigurat

Participanţii vor avea parte, pe lângă activităţi şi jocuri recreative, de programe pline de surprize, unde pot să se cunoască mai bine şi să-şi depăşească limitele. „Tabăra „Yuppi” este organizată a patra oară pentru copii şi tineri între 7-17 ani, de etnie română şi maghiară cu diabet de tip I, dependenţă de insulină, care este considerată cea mai răspândită boală cronică în rândul copiilor. Tabăra are scopul bine definit de a atrage copii şi adolescenţi cu boli cronice şi de a-i confrunta cu provocări noi într-un mediu sigur asigurat de voluntari adulţi cu ajutorul cărora se realizează fiecare tabără. Ei sunt împărţiţi în trei  categorii şi le numim „Amici”: echipa medicală, cu medic pediatru, medic diabetolog, asistente medicale şi nutriţionist, „Echipa susţinătorilor de activităţi în aer liber şi ateliere creative”, şi „Echipa de însoţitori”. În această tabără uităm de existenţa bolii şi participăm la programe pline de surprize, unde avem ocazia să ne cunoaştem mai bine şi să ne depăşim limitele”, a precizat Barbura Aliz, responsabilă cu presa la Tabăra „Yuppi”.

Un loc vesel şi iubitor

Organizatorii doresc să le ofere copiilor un loc vesel şi iubitor, un cadru bun pentru a-şi redescoperi resursele interne. Tabăra este gratuită, singura cheltuială fiind transportul copiilor de acasă până la Şăulia. Înscrierile pentru copii au început deja. „Dorim să oferim un loc vesel şi iubitor pentru copii, unde ei pot să-şi redescopere resursele interne şi să-şi recapete încrederea în sine prin participarea cu succes la activităţi la care în mod normal nu participă, deoarece le e frică, părinţilor le e frică, nu există asistenţă medicală. Aceste activităţi sunt: muzică, dans, teatru, fotografie, meşteşugărie, tir cu arcul, vâslit, călărit, căţărat. Astfel, boala incurabilă şi cauza unei vieţi incomplete se reduce la o stare medicală de gestionat. Acest loc este Tabăra „Yuppi” şi constă în mod gratuit din 7 zile de provocări şi distracţie. Anul acesta avem ocazia de a organiza două tabere în locaţia Şăulia, judeţul Mureş, cu două grupuri de vârsta: tineri între 13-17 ani (Turnul adolescenţilor, 12-19 iulie) şi tineri între 7-12 ani (Turnul juniorilor, 9-16 august). Tabăra este gratuită, singura cheltuială pentru părinţi este transportul copilului la locul taberei. Înscrierile pentru copii au început deja. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi pagina noastră de internet: www.yuppicamp.ro”, a menţionat Barbura Aliz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE