Spitalul din Sovata – Niraj, acreditat cu nivel de încredere ridicată Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 870 Vizualizări

Spitalul din Sovata – Niraj, acreditat cu nivel de încredere ridicată

acreditare spital sovataSpitalul Sovata – Niraj a fost acreditat de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CONAS), îndeplinind aproximativ 84,9% dintre indicatorii reglementați și obținând astfel nivelul acreditat cu încredere ridicată.
„Anul trecut, în noiembrie, a fost echipa CONAS, a evaluat spitalul și am primit în urmă cu câteva zile nivelul de acreditare. Ne-au transmis că am fost acreditați cu nivel ridicat de încredere. Acest lucru înseamnă că spitalul poate încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, deoarece de anul viitor spitalele care nu sunt acreditate nu vor mai putea încheia contracte. Acreditarea este valabilă cinci ani, iar după cinci ani revine Comisia și face iar evaluarea. Spitalul se pregătește non-stop pentru acreditare, pentru că există niște criterii care trebuie respectate mereu”, a declarat Bordi Janos, directorul economic al Spitalului Sovata-Niraj.

Comisia a evaluat siguranța procedurilor medicale realizate, drepturile pacienților și aspectele administrative, reflectate în mai mulți indicatori de referință. Acreditarea conferă spitalului dreptul să rămână în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate și după 1 ianuarie 2016, drept pe care unitățile spitalicești neacreditate îl vor pierde. Spitalul Sovata-Niraj se află situat la limita de judeţ Mureş-Harghita, în imediata apropiere a salinei Praid, deservind un număr de aproximativ 25.000 de locuitori ai oraşului Sovata şi zonele limitrofe, cu pondere relativ crescută a populaţiei de peste 65 ani. Acestor cifre se mai adaugă numărul crescut al turiştilor din staţiune (mai multe sute de mii), care, de asemenea, pot fi beneficiarii serviciilor de sănătate oferite de acest spital. Morbiditatea este cea caracteristică pentru populaţia adultă şi vârstnică, principalele cauze de internare fiind afecţiunile cardio-vasculare, afecţiunile căilor respiratorii, afecţiunile degenerative osteo-articulare, diabetul zaharat cu sau fără complicaţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE