Greierul cu pălărie pe-o parte Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Greierul cu pălărie pe-o parte

DSC_3456 - Copy

”În mijlocul unei populații nemulțumite care suferă nedrept de grozăviile democrației și peste care suflă vântul trădării, sunt și oameni care reușesc.

Femeia iubitoare de tiriști, dansatoare prin cluburi ce-și ține picioarele ridicate deasupra capului rămânând suspendată așa, cu susul în jos, preț de câteva secunde, acel tip de aventurieră suficient de inteligentă pentru a salva aparențele până e dusă la altar, obosită de iubirile ei fără perspectivă, ce izbutește să fie luată de nevastă de un om serios care o întreține până la adânci bătrâneți.

Bărbatul care-și vinde pământul de sub picioare și dintr-un salariu relativ modest, devine în scurt timp multimilionar, fură, înșeală, dă țepe, devine mai bogat de la un an la altul, dar cu sufletul tot mai secătuit, concediază, aduce la sapă de lemn firme concurente, lasă în drum familii cu copii, fără case și fără perspective de viitor.

Condamnatul cu diplomă fără acoperire aruncat în spatele gratiilor din cauza DNA și a Codului Penal, care scrie patru cărți și-un studiu de caz, ceea ce duce la reducerea pedepsei, crește producția de literatură științifică, deformează vizual lumea, promovează Kitsch-ul și-l transformă într-un mod de a fi.

Omul care nu face imprudența de a risca să se joace cu popularitatea lui și nu-și compromite șansele de a ajunge pe tron, ci preferă să pară ceea ce nu este, pupă icoane cu briz briz-uri, se cenzurează în vorbe, gânduri și gesturi, cade pe jos de admirație în fața unei carpete cu „Răpirea din serai” și urlă cât îl ține gura atunci când greșește, cu vocea bubuind, ca a profetului Eremia, prorocind ce va să vie.

În mijlocul unei populații nemulțumite care suferă nedrept de grozăviile democrației și peste care suflă vântul trădării, sunt, totuși, și oameni care-și caută fericirea, o caută fără să știe unde este, ca bețivii care încurcă două cărări și își caută casa, știind confuz că au una, pe undeva…iar pentru aceștia, dragilor, am să cânt până m-o mătura ninsoarea iernii!” spuse greierul aranjându-și chitara sub braț. Și, pălăria pe-o parte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE