Share

Home / Business / Instalaţie nouă pusă în funcţiune la Azomureş

Instalaţie nouă pusă în funcţiune la Azomureş

azoCombinatul Azomureș Târgu-Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a anunțat marţi, 3 noiembrie, finalizarea lucrărilor de investiții la una dintre unitățile de granulare a azotatului de amoniu (îngrășământ).

Noua instalație de filtrare a presupus montarea unor echipamente de captare și spălare a emisiilor, rezultatul fiind încadrarea în normele de mediu mai stricte. Realizată în baza unui proiect al companiei canadiene Lavalin, instalația a fost montată pe parcursul a cinci luni de zile de mai multe companii din România: Comoserv, Moldocor, Actemium si Emerson. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro. “Pentru cea de a doua unitate de granulare a azotatului de amoniu lucrările la noua instalație de filtrare sunt realizate în proporție de 90 % și urmează ca în cel mai scurt timp să fie pusă în funcțiune, rezultatul fiind reducerea semnificativă a emisiilor și încadrarea în normele mai stricte de mediu. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro. Agenția de Protecție a Mediului și Garda Națională de Mediu au fost informate cu privire la pornirea noilor echipamente. În paralel cu punerea în funcțiune a noilor echipamente de la unitățile de granulare, pe platforma Azomureș se află în stadiul de finalizare toate investițiile cuprinse în planul de conformare impus de autoritățile europene”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al combinatului Azomureş.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

La doi ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari ai producătorului …

Share
Share