Share

Home / Business / Instalaţie nouă pusă în funcţiune la Azomureş

Instalaţie nouă pusă în funcţiune la Azomureş

azoCombinatul Azomureș Târgu-Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a anunțat marţi, 3 noiembrie, finalizarea lucrărilor de investiții la una dintre unitățile de granulare a azotatului de amoniu (îngrășământ).

Noua instalație de filtrare a presupus montarea unor echipamente de captare și spălare a emisiilor, rezultatul fiind încadrarea în normele de mediu mai stricte. Realizată în baza unui proiect al companiei canadiene Lavalin, instalația a fost montată pe parcursul a cinci luni de zile de mai multe companii din România: Comoserv, Moldocor, Actemium si Emerson. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro. “Pentru cea de a doua unitate de granulare a azotatului de amoniu lucrările la noua instalație de filtrare sunt realizate în proporție de 90 % și urmează ca în cel mai scurt timp să fie pusă în funcțiune, rezultatul fiind reducerea semnificativă a emisiilor și încadrarea în normele mai stricte de mediu. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro. Agenția de Protecție a Mediului și Garda Națională de Mediu au fost informate cu privire la pornirea noilor echipamente. În paralel cu punerea în funcțiune a noilor echipamente de la unitățile de granulare, pe platforma Azomureș se află în stadiul de finalizare toate investițiile cuprinse în planul de conformare impus de autoritățile europene”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al combinatului Azomureş.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primul Club de Afaceri NATO la Târgu-Mureș

Miercuri, 27 noiembrie, la Hotel ”Plaza” din Târgu-Mureș a avut loc primul workshop cu titlul …

Share
Share