Vin Sărbătorile de iarnă. Atenție la trichineloză! Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Vin Sărbătorile de iarnă. Atenție la trichineloză!

trichinelozaTrichineloza este o boală parazitară, comună omului şi animalelor domestice şi sălbatice (porcul, nutria, mistreţul, ursul, lupul, vulpea şi rozătoarele) – determinată de parazitul Trichinella spiralis.În țara noastră, cel mai incriminat animal, în transmiterea bolii, este porcul. Transmiterea se realizează prin consumul cărnii sau preparatelor de carne de porc sau de vânat infestate.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Mureș, simptomele trichinelozei pot să apară după o perioadă de 2 – 30 de zile (în medie 10 – 20 de zile) de la consumul alimentelor conţinând parazitul, datorită valorilor succesive de invazie intestinală a parazitului, migrării larvare şi închistării lor la nivelul muşchilor. Este foarte important ca populaţia să se aprovizioneze cu carne şi preparate din carne doar din surse autorizate şi controlate sanitar-veterinar.
La tăierea porcilor în gospodăriile proprii se recomandă să nu se consume carnea înainte de obţinerea rezultatului examenului trichineloscopic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE