Nicolae Galdea, pariul câştigat al avocaţilor din Mureş Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

Nicolae Galdea, pariul câştigat al avocaţilor din Mureş

111Sala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş va găzdui luni, 29 februarie, de la ora 15.00, Adunarea Generală a Avocaţilor din Baroul Mureş, eveniment de importanţă majoră pentru avocaţii din judeţul Mureş. În preambului Adunării, decanul Baroului Mureş, avocat Nicolae Galdea, a acceptat cu amabilitate un scurt dialog atât despre rezultatele din 2015, cât şi despre noutăţile acestui an. Totul în interviul următor, acordat în exclusivitate cotidianului Zi de Zi.

Reporter: Cum apreciaţi că a fost anul 2015 pentru Baroul Mureş?

Avocat Nicolae Galdea: A fost un an destul de complicat din punct de vedere al scăderii cauzelor, pentru că tendinţa este generală, mai precis de scădere a cauzelor. Scăzând cauzele, bineînţeles că şi munca avocaţilor s-a redus corespunzător. În ceea ce priveşte situaţia de la Barou, lucrurile stau destul de bine pentru că în anul trecut am avut la examenul de intrare în profesie admise 12 persoane care au calitatea de avocat stagiar şi bineînţeles sunt tineri foarte bine pregătiţi pe care i-am primit în cadrul Baroului Mureş în această calitate. În rest, nu am reuşit să rezolvăm problema cu sediul, deoarece nu am ajuns la un acord cu persoana interesată cu cumpărarea sediului, astfel că suntem în aceeaşi situaţie ca şi în anul anterior.

Rep.: Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Avocaţilor din Baroul Mureş figurează şi o delegaţie la Congresul Avocaţilor. Ne puteţi spune despre ce e vorba?

N.G.: În cadrul întâlnirilor anuale pe care le avem la nivel de Uniune, în data de 25-26 martie 2016 este organizat la Bucureşti Congresul Anual al Avocaţilor la care vor participa şi din partea Baroului Mureş, conform normei legale, doi consilieri, respectiv doi delegaţi. Problemele obişnuite discutate la congres sunt cele privind descărcarea de buget şi votarea bugetulului pentru anul 2015, dar şi a bugetului pe anul 2016. De asemenea, vor fi şi câteva rezoluţii cu privire la apărarea profesiei, respectiv modificările pe care intenţionăm să le facem în cuprinsul Legii 51/1995, proiect legislativ care în prezent se află la Camera Deputaţilor, după ce iniţial a trecut de Senat.

Rep.: Ce noutăţi aveţi la capitolul pregătire profesională?

N.G.: În data de 12 martie 2016 organizăm o conferinţă de pregătire profesională, în colaborare cu Institutul Naţional de Pregătire a Avocaţilor, la care şi-a anunţat prezenţa până în prezent directorul acestei instituţii, domnul profesor Cornel Traian Briciu. La conferinţă este invitat şi domnul preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, domnul doctor avocat Gheorghe Florea. Încă nu am confirmată prezenţa domniei sale, dar sperăm să ne facă onoarea să fie alături de noi la această conferinţă de pregătire profesională.

Rep.: La capitolul pregătire profesională, aţi avut un an 2015 foarte bogat…

N.G.: Da, mi-am respectat promisiunea de a pune la dispoziţie colegilor aceste modalităţi de perfecţionare şi bineînţeles colaborarea pe care o avem cu reprezentanţii Curţii de Apel Târgu-Mureş şi ai Ministerului Public prin Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş şi desigur cu Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş s-a concretizat în patru astfel de întâlniri, fructuoase spun eu, şi bineînţeles foarte binevenite pentru colegii avocaţi şi nu numai…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE