Avocaţii de Mureş vor sediu nou pentru Barou Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 506 Vizualizări

Avocaţii de Mureş vor sediu nou pentru Barou

111Aproximativ 50 de avocaţi membri ai Baroului Mureş au participat luni, 29 februarie, în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, la Adunarea Generală a Avocaţilor din Baroul Mureş.

„Am avut un an bun din punct de vedere financiar”

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a adunării s-a aflat şi raportul pe 2015, document care relevă un plus de peste 49.000 de lei înregistrat în decursul anului trecut de Baroul Mureş, bani puşi „la puşculiţă” pentru achiziţionarea unui sediu nou. „Am avut un an bun din punct de vedere financiar, pentru că raportul dintre veniturile şi cheltuielile pe care le-am înregistrat la Barou s-a situat pe plus. Este vorba de un plus de 49.682 lei, raportat aşa cum am arătat între veniturile obţinute şi cheltuielile avute şi bineînţeles că vă veţi întreba oare ce au avut cei din Consiliu cu noi, să ne majoreze cotele? Avem şi un răspuns la acest lucru. Unul dintre proiectele pe care le-am avut ca şi Consiliu, la momentul la care am primit mandatul dumneavoastră, a fost acela de a putea pentru Baroul Mureş să obţinem un sediu nou. Acest sediu va fi discutat şi pe ordinea de zi, necesită nişte bani, pe care am reuşit până în prezent să îi strângem. Va mai fi nevoie şi de alţi bani şi ca atare, sub acest aspect cota majorată în ceea ce ne priveşte ca avocaţi definitivi a avut această destinaţie”, a precizat avocat Nicolae Galdea, decanul Baroului Mureş.

112

185.000 de lei „la puşculiţă”, pentru un sediu nou

Potrivit raportului, disponibilităţi băneşti ale Baroului Mureş se cifrează la suma de 185.000 de lei. „Din cotele pe care dumneavoastră le-aţi plătit în ultimul an, Baroul Mureş a reuşti să obţină un venit de 174.000 de lei. Restul sumei, până la 259.000 de lei au fost bani pe care am reuşit să îi obţinem din transferurile dumneavoastră, din schimbarea sediului, din toate acele taxe care le încasăm la Barou, respectiv din acele şedinţe de pregătire profesională pe care le organizăm într-un număr cât de cât spun eu într-un număr rezonabil în ultima perioadă de timp. Ca atare, aceste venituri s-au reflectat în bugetul pe care vi l-am arătat, dar în ceea ce priveşte cheltuielile, raportul dintre venituri şi cheltuieli, aşa cum am spus, chiar dacă este pozitiv, am înregistrat 210.000 de lei cu titlu de cheltuieli. În aceste cheltuieli, ponderea foarte mare pe care o avem aici este cea vizând cheltuielile cu salariile. Este vorba de 88.000 de lei, deci aproape jumătate din această sumă cu titlu de încasări se traduce în salariile pe care le avem. Este vorba de patru persoane pe care le avem angajate, sumele cu care sunt acestea retribuite nu sunt mari, deoarece discutăm de un venit brut de 2.000 de lei şi ca atare la un venit net de 1.500 – 1.600 de lei pot să spun că e un salariu mic pe scara veniturile pe care le înregistrează un salariat. Restul cheltuielilor au mers pe deplasări şi şedinţele pe care le-am organizat, plus cheltuielile legate de sediu şi la instanţele la care funcţionăm în judeţ. Per ansamblu, raportul dintre venituri şi cheltuieli este în sumă de 49.682 de lei şi în prezent avem ca şi disponibilităţi băneşti suma de 185.000 de lei. Această sumă de 185.000 de lei va fi folosită aşa cum am arătat pentru cumpărarea unui sediu pentru noi, pentru Baroul Mureş”, a subliniat decanul Baroului Mureş.

În prezent, Baroul Mureş are sediul în incinta Palatului Justiţiei din Târgu-Mureş, strada Justiţiei nr. 1, iar Casa de Asigurări a Avocaţilor Mureş funcţionează într-un imobil de pe strada Aurel Filimon nr. 14.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE