Câțiva mureșeni au rămas cu conturile goale peste noapte Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 543 Vizualizări

Câțiva mureșeni au rămas cu conturile goale peste noapte

sua36086-mediafax-foto-doru-nica

Fenomenul de skimming  este unul care a explodat în ultimul timp, iar de astfel de metode de fraudare nu scăpăm nici noi. Câțiva mureșeni s-au trezit fără nici un ban în conturile bancare BRD și au rămas şocaţi atunci când li s-a spus că banii lor au luat drumul către Chicago, Washington și El Salvador. Oamenii au mers direct la unităţile bancare pentru a cere o explicaţie şi acolo au primit răspunsul.

Din informaţiile pe care le deţinem se pare că ar mai fi mai mult de şapte persoane care au depus plângeri în cursul ultimelor zile. ” Sunt client BRD-Groupe Société Générale, am încercat să scot bani de pe card și îmi apărea Tranzacție nereușită, ceea ce nu era în regulă, pentru că aveam o sumă de peste 5000 de lei. Am intrat pe internet să-mi verific contul și îmi arăta că e pe minus. Atunci mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva necurat. Am mers la unitatea bancară din centru și acolo mi s-a spus că retragerea de numerar s-a făcut din Chicago” ne spune un păgubit.

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, sunt folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit. Î
Se pare că ar fi vorba despre o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice prin atacuri asupra sistemelor informatice şi folosirea frauduloasă a datelor informatice în scopul obţinerii de bani, de tipul clonării de carduri bancare.

”Fraudele de tip skimming, cu copierea datelor cardului, au loc frecvent peste tot în lume și este important ca oamenii să știe că banii lor sunt protejați. Organizațiile de carduri și băncile au proceduri de rezolvare pentru acest tip de incidente, prin care fiecare persoană își recuperează banii.

Persoane necunoscute au instalat recent la câteva ATM-uri din Tîrgu Mureș dispozitive de « skimming », datele copiate fiind apoi utilizate la tranzacții făcute în străinătate.

Banca a blocat cardurile BRD folosite pentru tranzacții la respectivele ATM-uri și care ar fi putut fi astfel copiate. Îi invităm pe clienții noștri care au constatat operațiuni neautorizate în conturile lor să vină la bancă pentru a completa un aviz de refuz la plată. Vom reface cardurile afectate fără costuri pentru clienți și vom trata în regim de urgență rezolvarea cererilor de refuz la plată depuse de clienții târgmureșeni, astfel încât fiecare client să primească banii în cont foarte rapid. Clienții cu carduri emise de alte bănci care au făcut operațiuni la respectivele ATM-uri trebuie să depună avizele de refuz la plată la băncile lor” ne spune director Sucursala Târgu Mureș, Gyula Demeter.

Oamenii legii au declanşat o anchetă în acest sens.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE