Share

Home / Sanatate / Ce spun psihologii despre decontarea serviciilor pentru copiii cu autism

Ce spun psihologii despre decontarea serviciilor pentru copiii cu autism

stire autismDecontarea serviciilor în cazul copiilor cu autism de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este scăzută deoarece numărul de medici psihiatri care pot recomanda terapia și care se află în contract cu CNAS este foarte mic, a afirmat vineri psihologul Raluca Nica în cadrul conferinței Internaționale ABA, potrivit AGERPRES. Potrivit sursei citate, ea a adăugat că serviciile conexe nu pot fi decontate decât de psihologi care au drept de liberă practică, sunt afiliați Colegiului psihologilor și au un contract cu un medic psihiatru ce recomandă terapia pentru copilul cu Tulburări de Spectru Autist (TSA) într-un număr extrem de limitat de ore pe zi.

„La nivelul țării avem aproximativ 130 de medici de psihiatrie pediatrică și din aceștia numai o parte, cred că vorbim în jur de 30-40% din ei, au contract cu CNAS. (…) De aici înmulțiți cu numărul de ore, trei pe zi, care se pot acorda unui copil și veți ajunge la decontarea foarte scăzută. (…) Dacă avem la nivelul țării 30 de medici psihiatri cu specializare de psihiatrie pediatrică (…) și ei pot să recomande terapia într-un număr maxim de trei ore pe zi și sunt situații în care copilul are nevoie de mult mai multe ore pe zi. Cât poate să acopere un medic psihiatru? Practic nu este suficient”, a explicat Raluca Nica. Potrivit acesteia, nevoia de terapie este foarte mare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

CAS Mureș, personal insuficient pentru volumul mare de muncă

La nivelul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureș, în special în cadrul a …

Share
Share