Bogdan Blaga, campion la baschet, dar şi la învăţătură Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Bogdan Blaga, campion la baschet, dar şi la învăţătură

bogdanElev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, Bogdan Blaga a reuşit performanţa de a se califica în acest an la două olimpiade naţionale, la Informatică şi Matematică. Performanţa tânărului care excelează la cele două materii reale este cu atât mai apreciabilă cu cât acesta se face remarcat şi pe terenul de sport, respectiv pe cel de baschet.

Reporter: La ce olimpiade te-ai calificat în acest an la faza naţională?

Bogdan Blaga: Anul acesta am reuşit să mă calific la Olimpiada Naţională la Informatică şi la cea de Matematică. De când eram mic am avut o înclinaţie spre aceste materii reale, pur şi simplu îmi plac provocările logice, asta mă atrage la ele.

Rep.: Acestea sunt primele olimpiade naţionale la care participi?

B.B.: Am mai reuşit în ultimii doi ani să mă calific la Olimpiada Naţională de Matematică, dar fără să obţin medalii.

Rep.: Am aflat că practici şi baschet, la BC Mureş…

B.B.: Fac baschet din clasa I-a. Iniţial vroiam să fac fotbal, dar un antrenor ne-a recrutat pentru baschet şi mi-a plăcut din prima acest sport. Fac de nouă ani, şi acum pot spune că nu fac sport de performanţă, ci mai mult pentru relaxare, deoarece am decis să mă axez mai mult pe şcoală, care e mai importantă şi îmi oferă un viitor mult mai bun.

Rep.: Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul în mod eficient?

B.B.: Pur şi simplu, am reuşit să îmi delimitez timpul în mod eficient, între sport şi şcoală. Încă am lipsuri, dar încerc să le elimin.

Rep.: Pe ce post evoluezi la baschet?

B.B.: Pe postul de pivot, chiar dacă nu am o înălţime foarte mare.

Rep.: Care e cea mai notabilă performanţă obţinută pe terenul de baschet?

B.B.: Acum cinci ani am câştigat Campionatul Naţional de baschet, la categoria Minibaschet, iar anul trecut am reuşit să ne calificăm la turneul final, unde am obţinut locul cinci.

Rep.: Te-ai gândit la ce carieră vrei să îmbrăţişezi după finalizarea studiilor?

B.B.: Da, îmi doresc o carieră în informatică şi la facultate aş dori să merg în SUA, tot la informatică.

Selecţionat pentru o bursă de studii în SUA

Una din persoanele care a urmărit îndeaproape evoluţia şcolară a lui Bogdan Blaga este Mailat Ildiko, profesoară de informatică la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş. „Începând din clasa a IX-a, a manifestat o pasiune deosebită pentru Informatică, dorind să participe la cât mai multe concursuri. În anul școlar trecut, a obținut mențiune la Concursul Interjudețean de Programare pe echipe ”Micul programator”, a participat la Olimpiada Județeană de Informatică și la mai multe concursuri online de programare. Prin muncă susținută și îndrumare de specialitate, a reușit anul acesta să obțină locul I la Olimpiada Județeană de Informatică, având cel mai mare punctaj din județ, 128 de puncte, astfel calificându-se la olimpiada națională, care va avea loc în perioada 15- 20 aprilie la Craiova. Blaga Bogdan este un elev model, ambițios și dornic să învețe lucruri noi, precum și un bun autodidact. El a participat la o selecție riguroasă pentru obținerea unei burse de studii în SUA, pentru anul școlar următor, și s-a clasat printre finaliști. În viitor, dorește să urmeze o facultate de profil. Îi doresc mult succes la viitoarele concursuri”, a menţionat profesoara Mailat Ildiko.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE