Carmen Iohannis aleargă pentru a susţine un proiect destinat copiilor născuţi prematur Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Carmen Iohannis aleargă pentru a susţine un proiect destinat copiilor născuţi prematur

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, s-a înscris ca alergător la Semimaratonul Sibiului şi susţine proiectul Asociațiilor Baby Care, Mâini Unite, E.M.M.A., Unii pentru Alţii, inititulat „Dăm startul în viaţă!”. Evenimentul va avea loc în 28 mai 2016, în centrul istoric al Sibiului, potrivit ziarului Tribuna.
Potrivit sursei citate, asociaţiile partenere îşi propun achiziţionarea unui ventilator neonatal modern pentru tratarea nou-născuţilor şi prematurilor cu afecţiuni respiratorii, categorie de copii care reprezintă majoritatea celor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „La fel ca şi oamenii, aparatele, echipamentele „îmbătrânesc”. Neonatologia este unul din domeniile în care tehnologia şi aparatura modernă sunt indispensabile pentru a asigura tratamentul cel mai bun, mai eficient şi mai sigur.Aparatele vechi trebuie înlocuite permanent cu aparate noi, moderne, mai performante, mai sigure. Iar ventilatoarele neonatale reprezintă echipamentele de bază ale unei terapii intensive neonatale. Peste 85% din copiii internaţi în terapia intensivă neonatală au probleme respiratorii şi necesită o formă de suport respirator pentru a putea supravieţui. Asociaţia Baby Care Sibiu are ca obiectiv principal sprijinirea ingrijirii in cele mai bune conditii a nou-nascutilor internati in terapia intensiva neonatala a maternitatii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Asociaţia Baby Care – înfiinţată în 2006”, este descris proiectul Asociaţiei.
Carmen Iohannis s-a înscris la ştafetă semimaraton 4×5 km.
Soţia preşedintelui joacă tenis la Clubul Pamira din Sibiu şi este un susţinător al sportului, de curând ea fiind surprinsă în parc alergând cu elevii săi de la Colegiu Naţional Gheorghe Lazăr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE