Dieta cu urdă te scapă rapid de kilogramele în plus
24 mai 2016Revista „One” scrie că urda este un aliment bogat în vitamine, minerale şi substanţe nutritive, care se poate folosi într-o dietă echilibrată. Vara, mai mult decât oricând, organismul are nevoie de calciu deoarece acesta se pierde foarte uşor din cauza căldurii şi transpiraţiei. Alimentaţia defectuoasă, bogată în băuturi carbogazoase, mezeluri sau cafea, este o cauză a pierderii de calciu, iar urda poate preveni problemele de sănătate.
Acest aliment este esenţial pentru sănătatea organismului, dar el ajută foarte mult şi la slăbit, arată cercetările din SUA şi Italia. La un consum de 1200 mg de calciu pe zi, acesta stopează asimilarea grăsimilor şi accelerează arderile la nivel celular. Iata cum poţi include urda în meniu:
Mese principale
1. Urda dulce amestecată cu un castravete tăiat mărunt şi cu verdeaţă, alături de un ou fiert şi cartofi fierţi în coaja
2. Urdă cu o felie de pâine integrală cu salată verde, ceapă verde sau andive
3. Urda dulce cu roşii, ardei gras, măsline şi ierburi aromatice
4. Budincă din conopidă la cuptor, preparată din conopidă fiartă, crema de brânză şi ou, o linguriţă de ulei cu care se unge vasul şi se bagă la cuptor.
5. Ciuperci cu urdă. Se aleg 250 g de ciuperci care se umplu cu urdă şi se lasă la cuptor timp de 10 minute. Deasupra se pune puţin pătrunjel.
Gustări
1. Două felii de pâine neagră cu urdă şi un kiwi
2. O chiflă graham urdă şi pătrunjel
3. O felie de pâine neagră, un ou fiert şi 100 gr de urdă.
4. Două kiwi şi urdă dulce
Desert (doar de două ori pe săptămână)
1. Un iaurt mic amestecat cu urdă dulce şi doua linguriţe de miere
2. Urdă dulce şi fructe uscate.
Lasă un comentariu