Adrian-Mihail Radu soluția pentru SIGHIȘOARA Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2707 Vizualizări

Adrian-Mihail Radu soluția pentru SIGHIȘOARA

adrian mihail radu

Candidatul Partidului Mișcarea Popular pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara, Adrian-Mihail Radu, vine în fața cetățenilor nu cu promisiuni deșarte sau proiecte nerealizabile ci cu GARANTAREA câtorva drepturi fundamentale: dreptul la educație, la sănătate, la un mediu curat și nu în ultimul rând la informare. Venit din mediul privat, fără a ocupa până acum o funcție publică, Adrian-Mihail Radu  este un om curat, asupra căruia nu planează nicio suspiciune de corupție. Mai multe informații despre planurile candidatului PMP în interviul următor.

Reporter: De ce candidați pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara?

Adrian-Mihail Radu: Sunt sighișorean, iubesc acest oraș și nu l-am părăsit niciodată. Deși 90% din prietenii mei au plecat din oraș, eu am decis să rămân, să realizez ceva și bineînțeles să rămână ceva după mine. Și eu ca și dumneavoastră remarc zilnic situația dezastruoasă în care a ajuns orașul nostru. Am decis să fiu unul dintre cei care vor să se implice activ, nu doar să se observe din exterior că e rău și să nu facă nimic sau mai mult, să plece din oraș. Orașul e murdar, forța de muncă lipsește aproape cu desăvârșire, sistemul medical e în continuă cădere, administrația publică parcă e împotriva cetățeanului, abandonul școlar mare și promovabilitatea scăzută. Aceștia sunt doar câțiva factori care NU atrag investitori, obligă absolvenții de liceu să părăsească orașul, descurajează sighișorenii plecați să revină acasă.

Reporter: Care sunt deficiențele fostelor administrații locale fie că vorbim de primar sau consilieri locali?

Adrian-Mihail Radu: Nu vreau să vorbim de ceea ce a fost, trebuie să vorbim despre ceea ce va fi, dar nu pot să nu remarc că mulți dintre candidații la funcția de primar sau în consiliul local au avut un mandat de 4 ani, unii chiar 2 sau 3 mandate. Totuși nu văd sa iasă public cu realizările avute, încă promit, pentru că la asta se pricep. Dacă în 4 ani nu ai reușit să te remarci cu ceva sau să spui măcar un lucru inteligent, uite am început proiectul X, vreau să-l duc la capăt.  În programele lor, nu văd nimic decât promisiuni că se vor angaja să facă, deci cum să mai crezi sau cum să-l mai alegi? Alt candidat independent din Sighișoara care a fost 4 ani consilier, văd din presă că a încasat ilegal 350.000 euro din bugetul local, existând o hotărâre definitivă și irevocabilă în acest sens, sau a avut contracte cu administrația locală păguboase pentru bugetul local, mă întreb cum mai are curajul sa candideze, nu mai zic că încă și promite binele urbei. Orice om normal, care este cât de cât la curent cu știrile din această țară, vede că o persoană care a devalizat un buget public sau care s-a înfruptat hulpav din banii publici, este în această perioadă arestat. La Sighișoara astfel de personaje cer acum votul cetățenilor onești, mai mult pentru  reprezenta interesele unor găști interesate doar de banii colectați din impozitele oamenilor. Dacă vom vota astfel de candidați, putem spune că ne meritam soarta, nu mai avem de ce să ne văităm ca orașul arată jalnic.

Reporter: Care  sunt principalele obiective ale dumneavoastră dacă veți ajunge primar?

Adrian-Mihail Radu:    În calitate de candidat la primăria Sighișoara eu nu vreau să promit fel de fel de proiecte pompoase, în schimb vreau să garantez  sighișoreanului că drepturile fundamentale îi vor fi respectate! Un bun primar trebuie să garanteze dreptul la învățătură, prin implicare directă în găsirea de soluții pentru a stopa abandonul școlar, prin identificarea profilelor de învățământ care se caută pe piața forței de muncă. Trebuie să garanteze dreptul la sănătate! Niște spitale dotate corespunzător, cu specialiști buni oferă siguranța sighișoreanului, dar și îl scutește de cheltuieli mari pentru a se trata în alte orașe. Trebuie să garanteze dreptul cetățeanului la informare, informarea corectă și transparentă a cetățeanului oferă siguranță și încredere în alesul local! Trebuie să garanteze dreptul copilului să fie protejat! Autoritățile publice au obligația să contribuie la asigurarea condițiilor pentru participarea liberă a tinerilor la viața politică, socială, economică, culturală și sportivă a orașului. Oricare părinte dorește să își știe copilul în siguranță! Trebuie să garanteze sighișoreanului un mediu curat, Sighișoara a ajuns groapa de gunoi a județului! Avem o rampă de sortare care nu este pusă în funcțiune, pădurile din jurul orașului se defrișează în neștire fără ca administrația locală să ia o atitudine. Un mediu curat oferă o viață sănătoasă!  Un alt aspect important sunt fondurile europene și cele de la UNESCO, care sunt gură de aer proaspăt pentru Sighișoara. O prioritate ar fi scrierea de programe eligibile pentru a atrage cât mai multe fonduri și cât mai urgent atât pentru un loc de agrement cum este Platoul Cornești din Târgu Mures, pentru un complex de agrement ca ”Vichend”-ul din Târgu Mures, pentru renovarea și conservarea Cetății, etc. Fondurile europene, guvernamentale sau din alte surse în parteneriat public-privat vor face ca aceste proiecte să fie realizate uşor şi cu un minim de aport de cofinanţare de la bugetul local.

Reporter: Un mesaj de final?

Adrian-Mihail Radu: Schimbarea înseamnă Adi Radu Primar! Schimbarea înseamnă lista de consilieri P.M.P.!  Din 5 iunie 2016 vom schimba gândul din „este prea târziu” și „nimic nu se schimbă votând” în „mai există speranță”! În cazul în care aceste angajamente ale mele nu vor fi respectate n cazul în care voi fi ales primar, nu voi mai candida niciodată pentru o funcție publică!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE