Procesul civil și executarea silită, de la teorie, la practică Justitie
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Procesul civil și executarea silită, de la teorie, la practică

Executori judecătorești, judecători, avocați, notari publici, consilieri juridici, cadre didactice universitare și cercetători, de la instituții academice din România, Republica Moldova și din alte state participă, în perioada 25-27 august, la Conferința internațională „Procesul civil și executarea silită. Teorie și practică”, care are loc la Hotelul Grand din Târgu-Mureș.

Manifestarea științifică, aflată la cea de-a XIII-a ediție, este organizată de Camera Executorilor Judecătorești Târgu-Mureș și Facultatea de Științe Economice Juridice și Administrative, Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Umaniste din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova și Universitatea „Alecu Russo” din Bălți din Republica Moldova. Conferința s-a bucurat de suportul Grupului Editorial Universul Juridic „Pro Universitaria”, Editura „Neverland” din București și al Asociației Române de Drept și Afaceri Europene.

Un schimb de bune practici
Președintele Camerei Executorilor Judecătorești Târgu-Mureș, dr. Eugen Hurubă, a transmis vineri, 26 august, că specialiști din țară și de peste hotare se află la Târgu-Mureș pentru a dezbate probleme ale execuției silite și ale procesului civil.
Directorul Departamentului de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Petru Maior”, Nicolae Ploeșteanu, a transmis că Universitatea „Petru Maior” este partenerul acestei manifestări științifice de înalt rang și a arătat că specialiștii s-au reunit ăentru a dezbate împreună aspecte referitoare la un domeniu care rămâne în continuare complicat. Totodată, manifestarea de la Târgu-Mureș vine să concretizeze activitatea de cercetare științifică prin prezentările susținute, care au rolul de a contribui la perfecționarea continuă a specialiștilor. „Conferința este un eveniment pe care Universitatea „Petru Maior” și-l dorește aproape și mulțumită domnului profesor Eugen Hurubă se desfășoară a XIII-a ediție. Universitatea își dorește să împartă prin reprezentanții săi această hrană spirituală într-un domeniu care rămâne complicat nu numai în România, ci și în alte state, dat fiind faptul că are această particularitate de finalitate a justiției”, a transmis Nicolae Ploeșteanu.
La manifestarea științifică, iau parte și specialiști din Armenia și Federația Rusă, care s-au arătat încântați să participe la eveniment, transmițând că această conferință  reprezintă  un schimb de bune practici menit să eficientizeze activitatea celor care profesează în acest domeniu și să îmbunătățească legislația.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE