Singura competiție sportivă care susține cauza copiilor cu diabet, la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Singura competiție sportivă care susține cauza copiilor cu diabet, la Târgu-Mureș

Singura competiție care susține cauza copiilor cu diabet, sub sloganul „We run on insulin!”, ASCOTID Trail Race are loc duminică, 11 septembrie, la Platoul Cornești. Competiția este organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, iar alergătorii vor participa la trei categorii: semimaraton, cross și concurs pentru copii.

Competiţia sportivă s-a născut din dorința de a antrena la mișcare atât persoanele diagnosticate cu diabet, cât şi persoanele sănătoase, pe mai multe categorii de vârstă.
Anul acesta, la prima ediție a Galei COPAC, competiția este nominalizată la categoria „Cea mai bună campanie în sănătate”. Juriul va fi format din personalități din lumea medicală, jurnaliști, reprezentanți ai unor instituții, companii, ONG-uri, care vor analiza toate propunerile și vor decide câștigătorii la fiecare categorie. În paralel, va exista un premiu al publicului la fiecare categorie, stabilit în urma votului online. Se va putea vota online pe site-ul www.gala2016.copac.ro până miercuri, 14 septembrie, la ora 18.00. Astfel, mureșenii sunt invitați să voteze online. Decernarea premiilor va avea loc luni, 19 septembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național din București.
„Am dorit să promovăm sportul de masă şi astfel am dorit să facem cunoscută creşterea alarmantă a cazurilor de diabet şi problematica lor, în special în rândul copiilor. Vrem să arătăm tuturor că aceşti copii există şi boala este foartă gravă dacă nu este bine tratată, dezvoltând complicaţii grave în timp (orbirea, afectarea rincihilor, amputarea membrelor) survenind chiar şi decesul”, a declarat Rodical Molnar, președintele ASCOTID Mureș.

Programul competiției
Acest eveniment stimulează populația spre îmbunătățirea stării de sănătate și implicit a condiției fizice într-o manieră permanentă. Competiția se desfășoară în zona Platoului Cornești din Târgu-Mureș (intrare Grădina Zoologică), unde spațiul permite buna practică a tuturor activităților și implicit a acțiunii de start și finish a cursei. Principala probă și cea mai importantă este reprezentată de cursa care implică parcurgerea a 21 de kilometri (semimaraton). Urmează proba de cross (9 kilometri) și cursa de copii (1,7 kilometri). Ultimele două probe sunt divizate în grupe de vârstă asemănătoare probei de semimaraton. Punctele comune ale celor două probe de distanță medie, respectiv crescută (cross și semimaraton) sunt reprezentate de start și implicit traseul propriu-zis pe primii 4,3 kilometri de alergare, în timp ce cursa de copii va fi desfășurată ulterior, la ora 12.30.
Programul competiției este următorul: sâmbătă, 10 septembrie, la ora 18.00, ridicarea kit-ului de participare. Tot sâmbătă, la ora 19.00, va avea loc ședința tehnică pentru proba de semimaraton, respectiv cross. Duminică, 11 septembrie, la ora 7.30, ridicarea kit-ului de participare, urmând ca la ora 10.00 să se dea startul probelor de semimaraton și cross. La ora 10.40, va avea loc întâmpinarea primilor sportivi din proba de cross, iar la ora 11.30 va avea loc întâmpinerea primilor sportivi din proba de semimaraton. La ora 12.30, se va da startul probei de copii, iar la ora 14.15 se va desfășura festivitatea de premiere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE