ASA-Dinamo, joc pentru reabilitare în ambele tabere FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 374 Vizualizări

ASA-Dinamo, joc pentru reabilitare în ambele tabere

După calificarea în semifinalele Cupei Ligii Adeplast în fața celor de la CFR Cluj, ASA Târgu-Mureș pornește în căutarea primului gol și a primelor puncte în Liga I de fotbal, cu Dinamo. Deși cu un moral relativ ridicat, partida din etapa a VII-a se anunță una foarte dificilă, adversara fiind una care luptă pentru câștigarea titlului de campioană, Dinamo București. ASA nu a reușit în cele șase etape disputate în Liga I să obțină vreun punct și nu a înscris pe teren propriu niciun gol. S-a calificat în semifinalele Cupei Ligii, unde vor întâlni cealaltă echipă aflată la „minus” în Liga I, ACS Poli Timișoara, competiție în care Dinamo și-a amânat meciul cu Astra Giurgiu. Din cele opt meciuri oficiale disputate în noul sezon, ASA a disputat doar două pe teren propriu, cu CSM Poli Iași și Concordia Chiajna, încheiate 0-3 și 0-1. Mureșenii au reușit în schimb să înscrie în fiecare meci disputat în cele șase din deplasare și a obținut două succese, ambele în Cupa Ligii, 2-0 la Mediaș și 1-1 la CFR Cluj, cu o calificare după disputarea loviturilor de departajare.

Situație diferită, starturi diferite

De cealaltă parte, Dinamo, alături de Steaua, sunt singurele echipe neînvinse în cele șase etape disputate. „Câinii roșii” lui Ioan Andone au remizat la CFR Cluj, cu Steaua, dar nu au reușit doar un 1-1 pe teren propriu în etapa trecută cu Gaz Metan Mediaș, echipă la care mureșenii au cedat cu 1-2, cu neșansă în prima etapă, dar i-au eliminat din Cupa Ligii, ambele partide fiind jucate la Mediaș. Totuși, alb-roșii nu au suferit nicio înfrângere, iar ASA nu a obținut niciun punct. Întâlnirile ASA-Dinamo arată un bilanț net favorabil bucureștenilor, iar echilibrul din ultima perioadă este anulat practic de situația diferită la cele două cluburi. Ambele au intrat în play-off în ediția trecută în insolvență, fără drept de participare în cupele europene. La Dinamo lucrurile se îndreaptă, la ASA se agravează.

În privința istoricului întâlnirilor directe, după ce Dinamo a reușit în primii doi ani cinci victorii consecutive, dintre care una în Cupa României, mureșenii au obținut primul punct la Bucureşti, în etapa a III-a din turul ediției 2013-2014. ASA a învins în retur cu 2-1. În ediția trecută s-au întâlnit în prima etapă a sezonului. La Târgu-Mureș bucureștenii au obținut un punct cu multă șansă, scor 0-0, după un meci dominat clar de ASA, dar în returul disputat în toamnă, alb-roșii au învins cu 2-1. După cum se știe, ASA n-a mai contat îm play off, unde au obținut doar trei remize în 10 partide. Una dintre acestea a fost pe teren propriu cu Dinamo, un nou 0-0, iar în retur bucureștenii au învins cu 1-0. După acest eșec la limită, mureșenii au primit 14 goluri în ultimele trei etape și au încheiat în genunchi sezonul. O încercare de redresare poate fi dat în special de dorința de revenire a elevilor lui Dan Alexa, un jucător care a evoluat cu succes la Dinamo, dar și încercarea dinamoviștilor de a se menține în plasa Stelei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE