Debut de an şcolar cu investiţii Kastamonu la Liceul “Petru Maior” din Reghin Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 975 Vizualizări

Debut de an şcolar cu investiţii Kastamonu la Liceul “Petru Maior” din Reghin

img_0434Peste 1400 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic “Petru Maior” din Reghin au păşit pragul şcolii  luni, 12 septembrie cu prilejul festivităţii deschiderii noului an şcolar. Debutul anului şcolar  a adus noutăţi,  printre care şi o nouă conducere a şcolii, Cristiana Pantelimon trăind emoţia alături de elevi a începutului şcolii.

img_0426“Mă simt onorată, copleşită de bucurie şi cu o mare responsabilitate pe umeri odată cu numirea mea în funcţia de director al Liceului Tehnologic “Petru Maior”, un nume de prestigiu nu doar în judeţul Mureş, ci în toată ţara. Călătoria pe care o începem împreună în acest an şcolar  e una nouă pentru unii, o continuare pentru alţii, una deosebit de frumoasă, plină de provocări, cunoştinţe şi noi responsabilităţi pe drumul cunoaşterii şi autocunoaşterii în aceeaşi măsură.  Un bun venit vreau să adresez bobocilor, celor din clasele zero, a cincea şi a noua, cu promisiunea că vom deveni a doua voastră familie. Noi, cadrele didactice  vom fi un sprijin pentru voi în orice moment”, a spus Cristiana Pantelimon, noul director al Liceului Tehnologic Petru Maior din Reghin.

Laboratoare amenajate cu sprijinul Kastamonu

img_0438-29Altă noutate a începutului de an şcolar o reprezintă investiţia realizată de Kastamonu România, care a dat startul unui ambițios proiect educațional, cu scopul de a satisface nevoia de personal calificat în domeniul mecanic și domeniul electric. Investiţia se ridică la suma de 15.000 de euro, respectiv două clase de şcoală profesională, una pentru mecanici şi una pentru electricieni, al căror scop îl reprezintă  pregătirea la cele mai înalte standarde ale elevilor. Programul se adresează absolvenților de clasa a VIII-a și va avea durata de 3 ani, cursurile fiind cu predare în limba română. În acest sens, Kastamonu Romania a amenajat şi a dotat două laboratoare în cadrul liceului, unde elevii vor aplica ceea ce au învățat la teorie. “Este un eveniment destul de important atât pentru elevi cât şi pentru noi. Ei sunt de fapt viitorul nostru, de aceea este important pentru noi, ca producător pentru Reghin şi nu în ultimul rând pentru România. Viitorul nostru dorim să fie construit împreună cu voi, iar în acest context şcoala nu înseamnă doar lucruri teoretice. De aceea, este foarte important să fiţi formaţi aici în şcoala unde învăţaţi. Cu cât veţi fi implicaţi mai mult în activitatea de practică, cu atât va fi un mare avantaj pentru viitorul vostru şi totodată pentru viitorul nostru. Tinerii înseamnă de fapt viitorul nostru, iar aceste laboratoare dovedesc din plin acest lucru”, a precizat  Mehmet Kayisligli, director achiziţii, logistică şi IT, Kastamonu România.

Maria Precup : “Dacă o şcoală este de bună calitate, copii vor reuşi în viaţă”

img_0419Începutul de an şcolar a fost salutat şi de primarul Maria Precup, care a subliniat implicarea firmelor în dezvoltarea învăţământului profesional reghinean “Dacă o şcoală este de bună calitate, copiii vor reuşi în viaţă, iar noi ne vom bucura de rezultatele lor. De aceea, mă bucur că sunt firme care se implică în sistemul de învăţământ, îl sprijină, fapt care nu poate decât să ne bucure şi să ne dea speranţe pentru viitor. Tuturor le doresc să fie puternici, să fie implicaţi, să avem rezultate la fel de bune ca şi în anii precedenţi în sistemul de învăţământ”, a spus Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

“Petru Maior”, rampă de lansare

La rândul său, deputatul Vasile Gliga a punctat calitatea învăţământului dezvoltat de Liceul Tehnologic “Petru Maior” dând exemplu chiar pe copiii săi, toţi absolvenţi ai liceului reghinean. “Simt o emoţie deosebită în această primă zi de şcoală. Dimineaţă mi-am condus nepoţelul la grădiniţă, am avut de asemenea deschiderea de an şcolar la Gimnaziul Mirona unde avem o responsabilitate mult mai mare, cea a familiei.  Acum sunt la Liceul Tehnologic “Petru Maior”, Liceul Nr. 1 cum îl ştiu cei din Reghin,  de asemenea încărcat de emoţie. Aici toţi cei trei copii ai mei au fost absolvenţi şi au făcut performanţă. Dacă Cristi a făcut performanţă în informatică, are cel mai dezvoltat site programat de el prin care vinde viorile noastre în toată lumea, cu facultate la Braşov şi master în Statele Unite, Dumitriţa la fel. La acest liceu a fost iniţiată în învăţătură, după care a urmat trei facultăţi şi două masterate. Mirona, la fel, a excelat nu doar în dans sportiv, ci şi la învăţătură. De aceea spun că această şcoală, acest liceu reprezintă o rampă de lansare. Părinţii au şi ei un rol important, să contribuie la performanţa în învăţământ. E nevoie de mai multă disciplină, iar cadrele didactice, încurajate. Toţi care fac performanţă trebuie evidenţiaţi şi daţi exemplu. De acest lucru are nevoie Reghinul, judeţul Mureş şi întreaga ţară”, a declarat deputatul Vasile Gliga.

img_0415-6img_0422img_0430img_0433

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE