Home / Sanatate / Rolul rețelei de suport la pacienții cu scleroză multiplă

Rolul rețelei de suport la pacienții cu scleroză multiplă

Rolul rețelei de suport la pacienții cu scleroză multiplă, drepturile pacienților cronici, obiective pe termen lung și monitorizarea eficienței tratamentului imunomodulator, tehnici și dispozitive noi de autoinjectare în tratamentul sclerozei multiple, aspecte neuropsihiatrice în scleroza multiplă și noutăți referitoare la Programul Național de Tratament. Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vor dezbate, la sfârșitul acestei săptămâni, specialiștii în cadrul Seminarului Național în domeniul sclerozei multiple (SM), manifestare ce își propune îmbunătățirea comunicării pacientului cu Centrele de Tratament cuprinse în Programul Național de Tratament.

Asociația de Scleroză Multiplă din România (ASMR) organizează, în perioada 30 septembrie-2 octombrie, la Târgu-Mureș, a XV-a ediție a Seminarului Național SM, un eveniment dedicat pacienților afectați de scleroza multiplă. Seminarul se dorește a fi un eveniment de informare și educație nonformală adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă și este organizat în vederea facilitării creșterii calității vieții persoanelor afectate prin îmbunătățirea cunoștințelor privind managementul bolii, dobândirea de noi informații din domeniu, cunoașterea unor exemple motivante de viață cu SM, toate prin racordarea la mișcarea SM națională și internațională. „Seminarul este organizat sub forma prezentărilor în plen, seminarii tematice interactive, sesiuni de întrebări și răspunsuri, ateliere de lucru, toate din domenii de interes ale persoanei cu SM (neurologie, interne, balneo-fizioterapie, psihologie, îngrijire medicale, legislație și drepturi ale persoanei cu dizabilități). Totodată, acest eveniment include și lansări de publicații, prezentare de activități ale grupurilor locale, expoziții cu tematică SM, activități de socializare și agrement”, se precizează pe site-ul ASMR.

Facilitarea comunicării pacienților din toate colțurile țări
Printre obiectivele acestui seminar se numără îmbunătățirea calității vieții persoanei afectate de SM și îmbunătățirea calității serviciilor adresate pacientului afectat de SM, printr-o abordare holistică, implicând medicii neurologi și echipa de specialiști ai acestora, servicii medicale de recuperare, servicii sociale și alte servicii, într-un efort sinergic, de colaborare și construcție structurată a unui sistem de sprijin integrat, fundamentat pe valorile profesionalismului și mai ales a dedicării voluntare. Totodată, se dorește promovarea comunității SM din România, prin facilitarea comunicării pacienților din toate colțurile țării și implicarea acestora în acțiuni comune, promovate prin intermediul atelierelor și a Congresului ASMR în sesiune extraordinară, organizat în prima zi se seminar, la ora 18.00, la Hotelul Continental din Târgu-Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cardul național de sănătate redevine obligatoriu, cu câteva excepții

Începând cu data de 1 iulie pacienții pot beneficia de serviciile medicale acordate în spitale, …

Admitere 2020 UMFST

Citeste Zi de Zi Online

Oferta Educațională

 

 

 

Print

Bani Europeni


Stiri dupa Calendar

septembrie 2016
L Ma Mi J V S D
« aug.   oct. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Publicitate Online

Transilvania Business

ARHIVE