Părinții mureșeni marchează Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Părinții mureșeni marchează Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați

Asociația „My happy family” din Târgu-Mureș, în colaborare cu Asociația SAMAS, marchează, în perioada 5-19 octombrie, în intervalul orar 14.00-16.00, la Centrul educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș, Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați, cu scopul de a promova numeroasele beneficii ale purtării bebelușilor. Cu acest prilej, mămicile sunt invitate cu bebelușii lor să se bucure de activitățile organizate și să danseze alături de aceștia.

Studiile au demonstrat că bebeluşii purtaţi plâng mai puţin. Copiii purtaţi doar două ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai puțin la orele serii. Purtatul bebelușului favorizează o legătură mai strânsă între mamă și copil pe plan afectiv. De asemenea, îi oferă părintelui libertatea de a-şi continua o mare parte din activităţile obişnuite, fară a se izola de copil. Multe mame acuză dureri de spate în timpul sarcinii şi după naștere. În cazul mamelor care folosesc un sistem de purtare ergonomic, presiunea exercitată de greutatea copilului se distribuie uniform (mai mulţi mușchi ai spatelui şi umerilor colaborează pentru a purta copilul), iar durerile apar mai rar. În cazul părinţilor cu mai mulţi copii, purtatul le oferă posibilitatea de a fi aproape de cel mic şi în acelaşi timp de a satisface nevoile celui mare, fără a fi nevoit să stabilească priorităţi.

Cum trebuie să-și aleagă mămicile sistemul de purtare
Potrivit organizatorilor, tema din acest este „Cel mai bun loc din casă”, iar Adina Iancu, moașă independentă, educator perinatal SAMAS și consultant în alaptare, va oferi sfaturi și recomandări referitoare la cum trebuie să-și aleagă mămicile sistemul de purtare. Instructoarea Diana Andrei va fi responsabilă de buna dispoziție și va invita mămicile, alături de bebelușii lor, la dans. „Anul acesta, tema este „Cel mai bun loc din casă”, așa că vă așteptăm într-o atmosferă călduroasă, la AMA Learning Center. De la Adina Iancu vom afla cum să ne alegem sistemul de purtare, care sunt beneficiile purtării bebelușilor, iar Diana Andrei vă așteaptă cu multă energie pozitivă, să dansăm alături de bebelușii noștri. Ce poate fi mai distractiv? La sfârșit, vom filma un videoclip prin care dorim să promovăm purtarea bebelușilor. Așa cum v-am obișnuit și până acum, surprizele și premiile nu vor lipsi. Hai și tu cu bebelușul tău, să îi demonstrăm că are parte de cel mai confortabil loc din casă”, au precizat organizatorii evenimentului.

Importanța educației pentru sănătate
Specialiștii Asociației „My happy family” oferă părinților recomandări cu privire la educația pentru sănătate, precum: educație prenatală, educație pentru o nutriție sănătoasă, parenting și facilitarea accesului la servicile de sănătate.
„Pornind de la premisa că un popor educat este un popor sănătos, am decis să dezvoltăm un program de educație pentru săntătate dedicat părinților și copiilor. În epoca internetului avem acces la vaste informații privind orice subiect, dar ultima întrebare va fi: este aceasta o sursă sigură? Încă dinainte să fiți părinți aveți o mulțime de întrebări: „ce analize trebuie să îmi fac?”, „la ce maternitate o să nasc?”, „ce trebuie să mănânce copilul meu?”, „sunt obligatorii vaccinurile?”, „la ce medic trebuie să merg?”, „cum obișnuim copilul cu grădinița?”. Noi vom încerca să venim cu sfaturi utile și informații documentate medical și vom încerca să îmbunătățim căile de acces la serviciile de sănătate”, au afirmat reprezentanții Asociației.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE