Popicarele mureșene se impun pe arena rivalei Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Popicarele mureșene se impun pe arena rivalei

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a obținut în cadrul etapei a III-a din Liga I a senioarelor o spectaculoasă victorie în deplasare, 5-3 la marea rivală Conpet Petrolul Ploiești. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a încheiat la egalitate întâlnirea cu prahovencele atât la punctele de echipă (3-3), cât și la numărul de manșe câștigate (12-12), iar cele două puncte suplimentare cu care au obținut victoria s-au datorat celor 10 popice mai mult doborâte la totalul echipei, scorul la totalul general fiind de 3169 p.d.- 3159 p.d.

În primul schimb, Luminița Dogaru de la gazde a reușit cu doar două manșe câștigate în fața junioarei Bölöni Dalma să obțină punctul pentru echipa sa, cu scorul de 534-498 la numărul de popice doborâte. Scorul pe echipe a fost însă 1-1, deoarece Duka Tilda a câștigat punctul cu 3 manșe și scorul de 552-521 p.d. în duelul cu Elena Mihai. În schimbul doi lucrurile au decurs aproape identic între cele două perechi aflate pe piste. Bianca Bărdiță a cedat cu 1-3 la manșe și doar 10 „bețe” (519-529), punct câștigat de Cristina Samson într-o ultimă manșă excelentă, cu 156 de popice. În celălalt duel al schimbului, cu o evoluție constantă, Alexandrina Bornert a câștigat și ea 3 manșe și cu scorul de 544-515 p.d. a obținut punctul în fața ploieștencei Alice Vasile.

 

Experiența „închizătoarelor” a decis soarta învingătoarei

Înaintea ultimului schimb scorul era foarte strâns și soarta învingătoarei depindea de concentrarea „închizătoarelor”. Oaspetele aveau 14 popice avantaj și două manșe în plus (9-7). Pe piste au intrat Nicoleta Trifan și Daniela Lăcătușu pentru gazde, Doina Baciu și Alina Suciu la mureșence, adversarele directe fiind în această ordine. Experiența Doinei i-a adus două manșe cu rezultate foarte bune (148 și 149) și cu un total de 551 p.d. a obținut punctul care a dus victoria. Aceasta trebuia însă completată de rezultatul Alinei, care evolua în paralel. Ea a obținut la rându-i în a doua manșă un rezultat de 143 p.d. și, coroborat cu cel al experimentatei colege, mureșencele aveau acum 11-9 la manșe și 30 de popice în plus. Dar nu s-a încheiat ușor, deoarece manșa a treia a dat din nou emoții. Ambele mureșence au cedat, prahovencele au egalat la 11 și numărul „bețelor” avantaj s-a redus la doar 10. Învingătoarea putea fi decisă de doar două lansări. O coincidență mai rară, ambele dueluri din ultima manșă s-au încheiat cu același scor: 149-120, dar una pentru Doina Baciu, cealaltă pentru adversara Alinei Suciu.

Întâlnirea cu eterna rivală a fost ultima repetiție dinaintea turului I al Ligii Campionilor, programată în 26 noiembrie, dată în care echipa

mureșană va întâlni pe teren propriu formația poloneză „KS Tarnowo Podgorne”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE