Home / Social / Urșii de la Zoo Târgu-Mureș prevestesc sosirea primăverii

Urșii de la Zoo Târgu-Mureș prevestesc sosirea primăverii

Cei şase urşi maturi de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş au preferat soarele şi ploaia, joi, la ieşirea din bârlog, de Ziua Ursului, iar astfel prevestirile meteorologice populare, atribuite comportamentului animalelor, indică faptul că primăvara este aproape, scrie AGERPRES.
„În fiecare an, în 2 februarie, sărbătorim Ziua Ursului. Astăzi, am pregătit nişte cutii pentru urşi ca să ne spună dacă o să vină primăvara sau dacă o să mai rămână iarna. După cum aţi văzut, urşii s-au dus prima dată la cutiile de carton cu soare şi cu ploaie. Ar fi bine să vină şi primăvara pentru că a fost destul de lungă şi friguroasă. După prognoza dată de bătrâni, dacă ursul iese în 2 februarie din bârlog şi îşi vede umbra, se întoarce, pentru că iarna nu pleacă. Astă noapte a fost rece, soare nu a prea fost. Dar sperăm să vină şi primăvara”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş, Horaţiu Gorea, conform sursei citate.
Inginerul Kopacz Andras a arătat că există diferenţe între comportamentul urşilor din captivitate, comparativ cu cel al urşilor care trăiesc în sălbăticie, iar cei de la Zoo Târgu-Mureş nu au hibernat în această iarnă. „Ai noştri nu au hibernat – în libertate aceştia hibernează pe perioada iernii, poate şi din cauza cantităţii mici de hrană. Li se modifică comportamentul în captivitate. Avem 6 urşi împreună pe 5 hectare, ei nu hibernează, la noi hrana este asigurată permanent aşa că nu au nevoie de această activitate. Ar avea posibilitatea ca pe 5 hectare să îşi facă bârlog şi să hiberneze. Şi astăzi sunt foarte activi”, a spus Kopacz Andras.

1 comentariu

  1. Iata ca in acest an au gresit grosolan!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Igienizări și dezinfectări în Luduș

Făcând o analiză a evoluției epidemiei de COVID-19 în orașul Luduș, Primăria orașului a inițiat …