Un nou eșec al handbalistelor SC Mureșul Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Un nou eșec al handbalistelor SC Mureșul

În etapa a V-a a Diviziei A la handbal feminin, Sport Club Mureșul Târgu-Mureș a suferit a patra înfrângere din această ediție, 28-35 pe teren propriu cu CS Universitatea Reșița. După victoria din prima etapă în fața junioarelor de la CS Olimpic Târgu-Mureș, formația SC Mureșul a înregistrat doar eșecuri, acesta fiind al doilea pe teren propriu. Înfrângerea părea dealtfel de așteptat, din momentul în care târgumureșencele au aliniat o echipă cu doar șase jucătoare și doi portari, care au făcut mai mult figurație. Meciul a avut câteva minute echilibrate în start, mureșencele având chiar avantaj la un moment dat. De la 5-4 tabela a ajuns curând la 5-8, după care oaspetele și-au mărit constant avantajul. Cea mai mare diferență pe parcursul primei reprize a fost înregistrată în penultimul minut, când tabela indica 10-16. Mureșul a mai reușit să înscrie o dată și a obținut pe sirena de final o aruncare de la 9 metri. Cum rareori se petrece la asemenea faze, mai ales fără jucătoare de talie mare, mureșencele au reușit să înscrie la acea fază prin Stângu și la vestiare au intrat cu handicap de 4 goluri.

 

Iluzii rapid risipite

Debutul părții a doua au dat impresia că mureșencele sunt capabile să întoarcă rezultatul. Probabil s-ar fi putut pune problema, dacă cele șase intrate în teren ar fi putut fi odihnite periodic. După 12-16 la pauză, au reușit să egaleze la 17 după 7 minute de joc. Echipa se baza însă în special pe aportul a două jucătoare: Carola Stângu și Georgeta Alina Bucin, antrenoare-jucătoare. Aceasta din urmă a fost eliminată 2 minute în acel minut 37, oaspetele au beneficiat de aruncare de la 7 metri, după care a urmat desprinderea. Pe parcursul celei de-a doua reprize, poarta mureșeană a fost realmente „deschisă”, cu un singur șut parat și vreo trei aruncări în bare. Mureșul a mai reușit o singură dată să se apropie la doar două goluri, 23-25 la jumătatea reprizei. Reușeau în schimb în doar 18 minute să înscrie tot atâtea goluri câte au reușit în toată prima repriză, cu aceleași două jucătoare în prim plan. Soarta învingătoarei nu s-a putut pune însă și reșițencele s-au impus la pas.

În poarta SC Mureșul s-au aflat Petruneac și Salata, iar cele șase care s-au aflat în teren pe durata întregii partide (cu excepția minutelor de eliminare) au fost: Stângu (13 goluri), Bucin (10), Denisa Farcaș (2), Tabita Rad (2), Claudia Vereș (1) și Demeter.

CS Olimpic cedează pe Criș

În aceeași etapă, echipa Clubului Sportiv Olimpic Târgu-Mureș nu a reușit să repete performanța din etapa trecută, în care au învins pe teren propriu la 7 goluri echipa FC Argeș Universitatea Pitești. Mureșencele au cedat cu 30-28 (19-12) la Oradea, în fața formației locale CSU. Lipsa experienței tinerei echipe debutante în seria B a Diviziei A s-a simțit îndeosebi în prima repriză, câștigată la diferență mare de bihorence. Revenirea mureșencelor din parte a doua a întâlnirii s-a dovedit tardivă, dar CS Olimpic a demonstrat că poate pune probleme unor echipe mult mai experimentate. În etapa viitoare vor avea însă șansa de a-și trece în cont a doua victorie și primele puncte obținute în deplasare, deoarece vor evolua pe terenul ultimei clasate, ACS Odorheiu Secuiesc, singura rămasă cu 0 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE