Ziarul Financiar: trei scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10% Business
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Ziarul Financiar: trei scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%

Ziarul Financiar anticipează câteva scenarii posibile pentru pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%, pentru un salariu brut 4.000 de lei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori:

1. Primul scenariu, este transferul de contribuţii sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10% şi aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea salariului net pentru angajat. În acest scenariu salariul brut ar creşte la 4,796 lei.

2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariaţi, şi anume transferul de contribuţii sociale în sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxă de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut rămas neschimbat. În acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adică 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3. Al treilea scenariu este de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10%, alături de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu păstrarea costului angajatorului neschimbat. În acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net creşte la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei.

(sursa: zf.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE