Share

Home / Invatamant / „Reghinul Respiră”, lecție practică pentru elevi

„Reghinul Respiră”, lecție practică pentru elevi

Proiectul „Reghinul respiră”,  derulat vineri, 10 noiembrie, printr-o acțiune de plantare de copaci, s-a bucurat și de prezența profesorilor care i-au însoțit pe elevi, în acțiunea lor de implicare în viața comunității. Pentru unii dintre elevi, acțiunea s-a dovedit a fi și o lecție mai atipică, despre cum să plantezi un pom, dar mai ales cu să te implici în acțiuni de voluntariat înspre binele semenilor tăi. A fost și cazul clasei a IX-a A de la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, însoțiți de diriginta Alina Carmen Dan, profesoară de biologie.

„Este o activitate pe care o facem cu drag, copiii sunt foarte entuziaști să vadă tot ce înseamnă lucru practic, mai ales că au ieșit în aer liber,  loc unde se simt în largul lor. Așa cum se și numește acest proiect, „Reghinul respiră”, vedeți că în zonă trec foarte multe mașini, de aceea sperăm ca acești pomi care au fost plantați  să  îmbunătățească aerul Reghinului, să mai reducă din poluare. Meritul principal al acestei acțiuni  le revine elevilor care au venit cu această inițiativă, ei s-au angrenat în acest proiect, ei l-au popularizat, ei au făcut echipe, iar noi doar îi sprijinim. Chiar dacă au fost  mai mulți copii participanți decât numărul de pomi care au fost plantați, cred că și cei care au stat și au privit au învățat ceva, că pentru orice lucru bun trebuie să muncești, să fi dedicat. Sper ca pe viitor, acești copii vor fi mai atenți cu natura”, a precizat profesoara Alina Claudia Dan.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cerc pedagogic despre ”Digitaliada”

Aproape 60 de profesori de matematică din județul Mureș s-au întâlnit sâmbătă, 1 februarie, în …

Share
Share