Patru echipe de polo și alți înotători, curând fără bazin? Nu, acesta rămâne! Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1538 Vizualizări

Patru echipe de polo și alți înotători, curând fără bazin? Nu, acesta rămâne!

Inaugurarea Bazinului Olimpic din incinta Complexului de Agrement și Sport Mureșul (Weekend) din Târgu-Mureș a dat speranțe iubitorilor poloului târgumureșean. Această disciplină, cândva de tradiție în oraș, cu numeroși jucători în loturile naționale în urmă cu decenii a reînviat prin intermediul câtorva oameni de suflet. Aceștia au înființat cluburi care au și obținut rezultate bune în diverse competiții, echipe feminine de junioare și senioare medaliate și un prim meci internațional feminin, în premieră pentru România, disputat la Târgu-Mureș. Toate acestea, alături de mulți alți sportivi care obțin și în prezent medalii în competiții de înot se află în pericol de a nu mai avea baza sportivă. Costurile întreținerii acestei baze sunt considerate prea mari și odată cu aprobarea construcției unui bazin acoperit la fostul ștrand 1 Mai s-a adus în discuție demolarea Bazinului Olimpic de care s-au bucurat și încă se bucură sute de copii și nu numai.

Bazinul rămâne totuși

Poate teama ca acest lucru să nu se întâmple, poate doar zvon, reprezentanții Primăriei au infirmat faptul că bazinul ar urma să fie demolat. În curând aici ar urma să se dispute, tot în premieră, o importantă competiție de înot sincron, mai exact la sfârșitul lunii aprilie.

Au intrat și vor să rămână la (în) apă

În momentul de față, la Târgu-Mureș activează patru cluburi cu secții de polo, cu mai multe grupe de juniori, fete și băieți, CS Torpi, H2O, Aqua Sport fiind cele care activează deja în campionatele naționale. Pe lângă acestea, în bazin mai activează secțiile de înot de la cluburile amintite, la care se adaugă cea de la CSȘ, care tocmai a adus opt medalii de la Naționalele de juniori și tineret, dar și numeroși amatori, sau noua secție de înot sincron. La sfârșitul săptămânii trecute, trei echipe de la categoria Copii (născuți în 2005-2006) au evoluat în primul turneu al noi ediții de campionat, disputat la Oradea. Componenții clubului H2O, condus de Bartalis Károly, cu grupa pregătită de antrenorii Cristian Ispir (foto 2) și Fülöp Tamás (Szoly) au obținut 7 victorii în cele 10 partide disputate. Au cedat în fața formațiilor CSM Cluj (scor 5-7), CSȘ 4 Chișinău (7-10) și Crișul Oradea (3-12), dar au învins echipele Torpi (18-2), CSM Oradea (7-3), AMEFA Arad (11-1), Viitorul Cluj (15-3), Aquasport (18-2), Progresul Oradea (3-2) și Corona Brașov (15-4). Competiția denumită de către FR Polo Cupa FRP Copii este împărțită în două zone, Nord și Sud, de unde primele 4 echipe se califică la turneul final. Seria Nord a cunoscut o puternică dezvoltare, cu 11 echipe înscrise, față de 7 anul trecut. Faza finală se va disputa în două turnee, tur și retur și în funcție de punctajul obținut se va stabili clasamentul. În urma turului primei faze, echipa H2O are mari șanse de calificare, în timp ce între celelalte două echipe târgumureșene doar Torpi are o victorie, în fața concitadinei.

Echipa H2O are următoarea componență: Peti András și Dobrescu Balint (portari), Paul Voroneanu, Szölösi Csaba, Boér Balázs, Darius Maier, Mánya Csongor, Matei Kiss, Gyepesi Dominic, Antoniu Cociș, Domokos Balázs, Hajdu Dániel, Kakucs Hunor, Palotás Dávid. Ei efectuează șase antrenamente săptămânal și speră să aibă baza sportivă și până la definitivarea noului complex. Aceștia au venit de bună voie, au intrat și vor să rămână la (în) apă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE