Share

Home / Business / Transporturi de lemne cu nereguli descoperite de poliţişti

Transporturi de lemne cu nereguli descoperite de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat miercuri, 5 decembrie, o acțiune pe linia materialelor lemnoase.

Cu acest prilej, a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Pietriş, un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Răstoliţa, care conducea o autoutilitară cu care transporta 4 metri steri lemn de foc, din specia fag.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere al cantității și dimensiunilor cu cele specificate în aviz. Prin urmare tânărul a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de 4 metri steri, lemn de foc, din specia fag, în valoare de 520 de lei, a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Reghin”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

În aceeaşi zi, poliţiştii a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Toaca, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Hodac, care conducea o autoutilitară cu care transporta 16,28 de metri cubi lemn de lucru rotund, din specia molid.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere al cantității și dimensiunilor cu cele specificate în avizul de însoţire. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de 16,28 de metri cubi lemn de lucru, din specia molid, în valoare de 5.400 de lei, a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Reghin”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Avantaj fiscal pentru firmele care diminuează risipa alimentară

Conform unui studiu realizat de Uniunea Europeană, România se află pe locul 9 în UE …

Share
Share