Home / Eveniment / INVITAȚIE. In memoriam Vasile Adamescu, profesorul surdo-mut-orb care s-a autodepășit
Vasile Adamescu, o personalitate ieșită din comun (Sursă foto: Facebook)

INVITAȚIE. In memoriam Vasile Adamescu, profesorul surdo-mut-orb care s-a autodepășit

Vasile Adamescu a fost profesor surdo-mut-orb pentru deficienți de vedere la Cluj-Napoca, iar activitatea sa didactică, precum și cea artistică, de modelator în lut, încununată cu participări la evenimente în toată țara, au reprezentat coordonatele unui destin unic. Vasile Adamescu s-a stins din viață la finalul anului trecut, dar moștenirea pe care a lăsat-o îl înscrie într-un panteon foarte restrâns pe plan internațional.

Prin acest eveniment omagial, organizatorii vor să onoreze memoria profesorului Vasile Adamescu, pentru a inspira astfel generațiile noi de persoane nevăzătoare, surde sau cu surdocecitate.

Evenimentul este organizat de Asociația Podium, în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor din România și cu Teatrul Ariel, și va include lansarea volumului II al cărții autobiografice „Înfruntând viața“, o expoziție de ceramică figurativă și o expoziție de obiecte folosite de nevăzători.

„Înfruntând viața“ este autobiografia impresionantă a unui om cu voință de fier, care a învins dizabilitatea și a reușit să-și construiască un drum frumos. Rămas fără auz și văz de la vârsta de doi ani, Vasile Adamescu uimește specialiștii prin setea sa de cunoaștere uluitoare. Reușește să învețe să vorbească, să scrie, să citească, să cunoască lumea prin atingeri, miros și intuiție. Mai mult decât atât, termină liceul, o facultate, devine profesor, artist plastic și scriitor al propriului destin, promovând în permanență drepturile persoanelor cu surdocecitate din România. Deși plecat într-o stea, povestea sa merge mai departe…

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 februarie, ora 12.00, la Teatrul Ariel (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș). Intrarea este liberă.

(A.V.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Mai avem nevoie de rezidenți în sistemul medical?”

Senatorul social-democrat Leonard Azamfirei a adresat luni, 25 octombrie, o interpelare către conducerea Ministerului Sănătății, …