Proiect: Staţie de tratare a apelor uzate pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Proiect: Staţie de tratare a apelor uzate pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş!

Aleşii judeţeni şi-au dat acordul, recent, cu ocazia unei şedinţe de lucru, pentru realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrării “Construire stație de tratare ape uzate” – faza Studiului de Fezabilitate, în incinta imobilului situat în municipiul Târgu-Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 1, identificat în C.F. nr.120127/Târgu-Mureș, care face parte din domeniul public al Județului Mureș, aflat în administrarea Spitalul Clinic Județean Mureș.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a solicitat autorităţii judeţene, prin intermediul a două adrese, acordul pentru realizarea lucrării “Construire stație de tratare ape uzate” în imobilul situat în municipiul Târgu-Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 1.

“Pentru îndeplinirea condițiilor de evacuare a apelor uzate în rețele de canalizare ale localităților, conform articolului 24, alineatul (1), din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1096/2016 privind completarea Ordinului Ministrului nr. 914/2016 pentru aprobarea normelor privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației de funcționare, este necesară realizarea unei stații de tratare ape uzate și pentru imobilului mai sus amintit, sens în care Spitalul a demarat procedurile necesare pentru realizarea unei stații de tratare ape uzate. În conformitate cu Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, este necesar acordul proprietarului pentru realizarea lucrării, însă acesta nu constituie act de autorizare a executării lucrărilor, beneficiarul fiind dator a obține toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare, potrivit legii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Memoriul tehnic pentru realizarea lucrării a fost întocmit de SC Mansart Corporate SRL, iar în document se prevede ca “viitoarea staţie de tratare a apelor uzate să fie poziționată subteran, în apropierea clădirii C12, astfel încât să preia apele uzate din corpurile de clădire C12, C13, C14 și C21, urmând ca după tratare, să fie evacuate în rețeaua de canalizare a orașului.”

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE